Sari la conținut

Tesla Model S 2021- preț, data lansării, autonomie

  • de

Tesla Model S 2021 preț lansare autonomie

Tesla a prezentat modelul S 2021. Disponibilă în două versiuni, mașina electrică iese în evidență mai presus de toate datorită noului său interior, cu un ecran  imens și o autonomie mai bună. Data lansării, prețul, gama … vă spunem tot ce trebuie să știți despre noul sedan Elon Musk. 

La sfârșitul lunii ianuarie 2021, Tesla a prezentat o nouă versiune a  modelului S . Aceasta este prima revizuire majoră a gamei Model S de la lansarea sa în 2012. În acest dosar, listăm toate informațiile disponibile despre noul sedan electric al producătorului auto. Urmați ghidul.

Noul Tesla Model S este disponibil în două modele distincte .

Gama oferă o autonomie cuprinsă între 628 și 652 de kilometri. Iată spectacolele oferite de fiecare variantă:

Tesla Model S 2021 preț lansare autonomie

  • Autonomie de 628 de kilometri
  • 0 până la 100 km/h în 2,1 secunde
  • Viteza maximă de 322 km / h
  • 1020 cai putere
  • Spoiler retractabil

Tesla Model S 2021 Long Range

  • Autonomie de 652 de kilometri
  • De la 0 la 100 km / h în 3,2 secunde
  • Viteza maximă de 250 km / h

Rețineți că modelul Plaid S a doborât deja mai multe recorduri de viteză. La începutul lunii iunie 2021, acest model a parcurs distanta de 400 m in 9.2 secunde. Apoi, câteva zile mai târziu , trece de la 0 la 100 km/h in doar 1.98 secunde. După o meritată vacanță de vară, a devenit cea mai rapidă mașină electrică de producție de pe circuitul Nürburgring Nordschleife,  completand un tur in 7 minute si 30.909 secunde.

După cum era de așteptat, Tesla a reproiectat ușor designul exterior al sedanului electric. Printre noutățile majore ale acestei ediții din 2021, găsim un acoperiș mare din sticlă colorată , noi jante bicolore de 19 inci, o bară față spate mai impunătoare. Dar majoritatea modificărilor sunt în interiorul cabinei.

Tesla include acum un nou ecran LCD IPS de 17 inci  de 2200 x 1300 pixeli pe tabloul de bord. De această dată, firma optează pentru un ecran în format peisaj (mai potrivit pentru vizualizarea conținutului) decât pentru portret și înconjurat de chenare subțiri. De remarcat și prezența unui al doilea ecran de 8 inch în format peisaj destinat pasagerilor . Este situat între cele două scaune din față.

Mai mult, producătorul promite o  putere grafica echivalenta cu cea a unui PS5, datorita parteneriatului cu AMD: 10 teraflops! Tesla se bazează pe un procesor Ryzen însoțit de un GPU RDNA 2 pentru a oferi o putere grafică de vârf.

O promisiune care a fost confirmată în timpul prezentării oficiale a mașinii, ocazia de a face o demonstratie impresionanta a Cyberpunkt 2077 in 60 FPS , pe ecranul de 17 inci al masinii .

Rețineți prezența unui nou volan în formă de „U”, similar cu cel văzut pe Roadster, mașina electrică de la Tesla. Firma ne asigură că forma acestui volan a fost direct inspirată din aeronautică. Conform unei scurgeri, Tesla va da posibilitatea de a alege intre un volan clasic sau acesta in forma de U.

Data lansarii 

Tesla Model S va fi disponibil pe piață din septembrie 2021 în Franța .

Pretul

Noul Tesla Model S este disponibil în două modele la prețuri cuprinse între 89.990 euro și 130.990 euro. Iată lista completă de prețuri în conformitate variantele de modele :

Rețineți că Tesla a crescut recent prețul modelului S Plaid în Statele Unite . Producătorul cere acum 129.990 de dolari, o creștere de 10.000 de dolari. Deocamdată, această creștere se referă doar la piața americană. Cu toate acestea, nu este imposibil ca creșterea să ajungă la Franța. Evident, prețul modelului crește în funcție de opțiunile adăugate (interior în nuc, Autpilot îmbunătățit etc.). Vom actualiza acest fișier în mod regulat, pe măsură ce Tesla va lansa noi informații despre Model S 2021.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI: Programul Rabla 2022

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *