Sari la conținut

iPhone SE 2022 : data lansării, prețul și alte zvonuri

REZUMAT

 • Cand va fi lansat noul iPhone SE 3 ?
 • Ce functii noi va avea
 • Pret iPhone SE

iPhone SE  este, fără îndoială, unul dintre produsele cu cea mai bună valoare din întregul catalog Apple, egalat doar de iPad-ul de 10,2 inchi (2020). 

Cu toate acestea, gigantul tehnologic intenționează să schimbe actualizarea   gamei SE pentru o actualizare mai regulată? Aruncăm o privire la zvonurile despre un posibil nou model de iPhone SE.

Când va fi lansat iPhone SE 3?

Abordarea Apple față de iPhone SE nu este tocmai previzibilă. iPhone SE original a apărut în martie 2016 și, fără a socoti dublarea spațiului de stocare în martie 2017. A fost nevoie de patru ani pentru o actualizare reală. De fapt, Apple a abandonat iPhone SE în 2018, făcându-i pe mulți utilizatori să creadă că acest model este de domeniul trecutului. 

Cu toate acestea, sosirea iPhone SE (2020) în aprilie 2020 a fost binevenită și înseamnă că Apple poate să fi recunoscut că publicul a cerut un model Apple la prețuri accesibile.

Iată când iPhone SE-urile anterioare au ajuns pe piață:

 • iPhone SE (16 GB și 64 GB): 31 martie 2016 
 • iPhone SE (32 GB și 64 GB): 24 martie 2017 
 • iPhone SE (2020): 24 aprilie 2020

William Yang, analist al lanțului de aprovizionare la JP Morgan, a spus că nu ar trebui să ne așteptăm la un iPhone SE în 2021, ci mai degrabă la o lansare în prima jumătate a anului 2022.

Această ipoteză este confirmată de un raport DigiTimes din iulie 2021, care sugerează, de asemenea, că Apple se pregătește să lanseze iPhone SE 2021 în prima jumătate a anului 2022, eventual luna  aprilie, ceea ce corespunde programului de lansare al modelului 2020. .

Mai recent, firma taiwaneză de cercetare de piață ,TrendForce a sugerat că iPhone SE, a treia generație va fi lansat în primul trimestru al anului 2020, care este între ianuarie și martie. Având în vedere că Apple a organizat evenimente în martie în trecut, aceasta ar putea fi ocazia perfectă pentru companie de a-și dezvălui noul dispozitiv SE.

Interesant este că Apple a încetat  să vândă versiunea de 256 GB a iPhone SE (deși rămâne disponibilă de la retaileri și operatori terți pentru moment). Această decizie ar putea indica faptul că a treia generație este într-adevăr în dezvoltare și că Apple începe să reducă producția modelului actual.

Este, de asemenea, cel mai scump din gama SE, așa că a fost probabil cel mai puțin popular dintre acestea.

Pret iPhone SE (2022)? 

Nu credem că Apple se va îndepărta prea mult de prețurile actuale, deoarece gama iPhone are acum o structură bună care permite fiecărui model să fie distinct și să nu se amestece unul pe celălalt.

 •   iPhone SE- de la 489 € 
 •   iPhone XR de la 589 EUR 
 •   iPhone 11- de la 689 EUR 
 •   iPhone12 mini– de la 809 € 
 • iPhone 12- de la 909 EUR 
 •   iPhone12Pro- de la 1.159 EUR 
 • iPhone Pro Max – de la 1.259 EUR
 • iPhone 13 mini- de la 809 €
 • iPhone 13– de la 909 €
 • iPhone 13 Pro- de la 1.159 EUR
 • iPhone 13 Pro Max- de la 1.259 EUR

Sperăm că noua versiune SE va avea același preț ca SE actual.

 

Ce funcții noi va avea iPhone SE (2022)? 

Deoarece Apple nu a confirmat încă existența unui nou iPhone SE, nu sunt disponibile în prezent detalii oficiale despre hardware-ul sau caracteristicile sale. Desigur, asta nu a împiedicat multe zvonuri să circule, iată cum credem că ar putea arăta acest nou SE.

5G

Cea mai evidentă adăugare la un nou model ar fi conectivitatea 5G. Toate iPhone-urile 12, iar acum 13, au această caracteristică și am văzut-o și pe o serie de Android-uri, inclusiv pe cele la prețuri similare cu iPhone SE (2020). Modele precum OnePlus Nord, Motorola Edge și Realme 7,au 5G .

Acest lucru este confirmat de un raport al site-ului japonez Macotakara, specializat în produse Apple.

Firma de cercetare de piață TrendForce crede, de asemenea, că reteaua 5G va fi disponibila  pe noul  iPhone SE de a treia generație, care vine  împreună cu o ușoară actualizare hardware.

Cu toate acestea, 5G nu este sigur, deoarece iPhone 11 este încă listat în catalogul actual deasupra iPhone SE, așa că îi lipsește conectivitatea 5G.

Cip A15 Bionic

Unul dintre cele mai surprinzătoare aspecte ale iPhone SE (2020) este că are același procesor A13 Bionic ca și gama iPhone 11, care era flagship-ul mărcii la acea vreme. Dacă Apple urmează exemplul și lansează o actualizare pentru iPhone SE în 2021, atunci este probabil să primească cipul A15 Bionic de la iPhone 13

Chiar dacă nu este cazul, A13 rămâne un procesor foarte rapid căruia nu trebuie să-i fie rușine de performanța sa. Apple nu s-a zgarcit cu iPhone SE (2020), este foarte probabil ca firma să facă același lucru pentru următorul model.

Analistul JP Morgan, William Yang, este de acord și sugerează  că iPhone SE de următoarea generație va avea un procesor îmbunătățit. Macotakara merge și mai departe menționând procesorul A15 Bionic.

Design nou

Dacă iPhone SE (2020) a primit o schimbare abia anul trecut, luând forma iPhone 8 și a predecesorilor săi, este probabil ca Apple să continue acest drum cu noul model. Firma ar putea să-l facă de dimensiunea unui iPhone XR sau iPhone 11, să renunțe la Touch ID și să ofere o experiență de ecran complet.

Face ID este acum bine stabilit și, ca atare, poate fi instalat pe un dispozitiv mai accesibil.

Există, de asemenea, avantajul că o trecere la marginile iPhone XR sau 11 ar necesita doar o actualizare a interioarelor acelor modele, oferind în același timp un adevărat upgrade la insigna SE.

Se pare că iPhone SE va avea un cititor de amprente cu butonul de pornire, cum ar fi iPad Air, în loc să includă Face ID.

Se crede că următorul iPhone SE va avea același design ca modelul actual, cu un buton Home și Touch ID, ceea ce înseamnă că ar putea fi nevoie să așteptăm puțin mai mult pentru a obține un SE similar cu iPhone 11.

modul de noapte

Având în vedere ca exista  atât de multe telefoane concurente care au un fel de mod de noapte, ar fi logic ca această funcție de fotografie în lumină scăzută să vină pe iPhone SE 3. Acest lucru ar crește utilitatea acestui nou smartphone, mai ales că fotografia este un domeniu foarte important pentru utilizatori .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *