Ochelari VR META Oculus Quest 2

TehnologieOchelari VR META Oculus Quest 2

Ochelari VR META Oculus Quest 2

Meta Quest 2 este o cască de realitate virtuală și cel mai avansat sistem VR all-in-one al celor de la meta de până acum.

De la jocuri multiplayer și până la experiențe sociale unice, la o întâlnire cu prietenii la un spectacol live sau la un antrenament cu instructor, Meta Quest 2 oferă noi oportunități de a te întâlni și a intra în legătură cu alți utilizatori în VR.

Configurarea căștii Meta Quest 2

Încarcă-ți casca

Conectează cablul de încărcare la casca Meta Quest și la o sursă de alimentare, pentru a începe să o încarci. Indicatorul de încărcare va deveni verde atunci când casca este încărcată complet.

Dacă nu ai încărcat deja dispozitivul Meta Quest, îți recomandăm să menții casca conectată la sursa de alimentare cât timp rulează actualizările inițiale.

- Advertisement -

Descarcă aplicația Meta Quest pentru mobil și creează un cont

Dacă este prima dată când folosești Meta Quest, ai nevoie de un cont de Meta pentru a utiliza dispozitivul, aplicațiile și magazinul de aplicații.

Poți să creezi un cont de Meta pe primul ecran din procesul de configurare a dispozitivului, în aplicația Meta Quest pentru mobil. Poți să configurezi un cont de Meta și pe web, la adresa auth.meta.com.

Ajustează poziția și vizualizarea căștii

 1. Pentru început, ajustează lentilele cu grijă, mișcându-le la stânga, apoi la dreapta, până când ajung în poziția care îți permite să vezi cât mai clar ce se află pe ecran.
 2. În continuare, ajustează curelele laterale. Pentru a face asta, deplasează cele două glisoare pe oricare parte a curelei de sus.
  • Pentru a slăbi curelele laterale, deplasează glisoarele către cureaua de sus. Pentru a strânge curelele laterale, îndepărtează glisoarele de cureaua de sus.
  • După ce deplasezi glisoarele, recentrează cureaua de sus între ele, în așa fel încât cele 2 părți să fie egale, iar cureaua de sus să fie centrată pe cap când îți pui casca.
  • Reține: va trebui să scoți casca de pe cap pentru a ajusta din nou curelele laterale cu glisoarele.
 3. Dacă porți ochelari, nu uita să inserezi elementul de spațiere pentru ochelari. Când ești gata, pune-ți casca pornind din față către spate.
 4. Așază casca pe cap, apoi scoate-o și, dacă este cazul, ajustează din nou curelele laterale.
 5. După ce fixezi curelele laterale, pune-ți din nou casca și ajustează cureaua de sus. Poți ajusta cureaua de sus desprinzând banda velcro și atașând-o din nou, în așa fel încât Meta Quest 2 să stea lejer pe față și imaginile să fie clare.
 6. Poți să ajustezi și mai mult casca mișcând ușor în sus și în jos suporturile de pe oricare parte a dispozitivului Meta Quest 2, pentru a ajusta unghiul căștii în raport cu fața.

După ajustarea căștii, urmează instrucțiunile din VR și din aplicația de mobil Meta Quest pentru a finaliza procesul de configurare.

Instalarea aplicației Meta Quest pentru mobil pe telefon – Ochelari VR META Oculus Quest 2

În cazul în care cauți aplicația desktop pentru PC-ul tău Windows ca s-o folosești cu Link sau Air Link, accesează pagina de configurare Meta Quest și apasă pe Descarcă software-ul sub Air Link și cablul Link.

Aplicația Meta Quest pentru mobil este furnizată împreună cu casca ta Meta Quest Pro, Meta Quest 2 sau Meta Quest. Iată ce poți face în aplicație

 • Rămâi la curent cu vânzările și cu lansările viitoare.
 • Cumperi, descarci și instalezi de la distanță aplicații VR.
 • Cauți și administrezi propriile tale aplicații VR.
 • Personalizezi setările dispozitivului.
 • Transmiți experiența ta din VR pe telefon sau pe orice dispozitiv Chromecast.
 • Configurezi casca Meta Quest Pro, Meta Quest 2 sau Meta Quest.
Cerințe de sistem

Cerințele minime pentru sistemul de operare al telefoanelor pentru a putea utiliza aplicația Meta Quest pentru mobil sunt indicate în continuare.

 • Apple iOS 12.4+
 • Android 5.0+
Descarcă aplicația Meta Quest pentru mobil

Magazinul Google Play

App Store

Conectarea la Wi-Fi

 1. Apasă pe  pe controlerul Touch sau Touch Pro drept pentru a deschide meniul universal.
 2. Treci cu mouse-ul peste ceasul din partea stângă a meniului universal. Când apare opțiunea Setări rapide, selecteaz-o pentru a deschide panoul Setări rapide.
 3. Selectează Wi-Fi.
 4. Selectează comutatorul pentru a activa Wi-Fi, apoi atinge rețeaua Wi-Fi la care vrei să te conectezi și introdu parola.
 5. Selectează Conectează-te 

Recomandări legate de spațiu pentru utilizarea funcției Scalare la încăpere pe Meta Quest

Pentru a folosi Scalarea la încăpere, o setare Guardian care îți permite să te deplasezi prin zona de joc, vei avea nevoie de un spațiu sigur și fără obstacole de minimum 2 metri pe 2 metri.

Dacă ai la dispoziție mai puțin spațiu, poți să utilizezi casca în Modul staționar, care îți permite să joci stând jos sau în picioare într-un singur loc.

Află mai multe despre configurarea și utilizarea funcției Guardian

utilizare meniu principal Ochelari VR META Oculus Quest 2

Meniul universal îți permite să accesezi funcțiile și să lansezi aplicațiile tale preferate de oriunde te-ai afla în VR. Poți să accesezi meniul universal oricând, apăsând  de pe controlerul Touch drept.

Meniul universal conține comenzi rapide către unele dintre funcțiile și setările din VR folosite cel mai frecvent.

 • Biblioteca de aplicații: vezi și lansează aplicațiile din bibliotecă.
 • Distribuire: difuzează, fă fotografii și înregistrează clipuri video în VR.
 • Utilizatori: trimite mesaje, găsește și adaugă prieteni și creează o întâlnire.
 • Magazin: găsește aplicații și experiențe în Magazin.
 • Explorează: navighează în ecranul de pornire pentru sugestii și divertisment.
 • Profil: selectează imaginea de profil pentru a deschide profilul.
 • Notificări: vezi notificări de la aplicații, Messenger și alții.
 • Setări rapide: verifică ora, nivelul de încărcare al căștii și fiabilitatea conexiunii Wi-Fi. Selectează panoul Setări rapide pentru a vedea setările dispozitivului.

poate te intereseaza si:

 Aplicatia Hidroelectrica pentru Android şi iOS

 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.