Încoronarea lui Charles al III-lea live

Încoronarea lui Charles al III-lea live

Descoperă programul detaliat al ceremoniei de incoronare din ziua de 6 mai 2023

Sâmbătă, 6 mai, regele Charles al III-lea va fi încoronat la Westminster Abbey, Londra.
O zi istorică a cărei organizare a fost cu totul meticuloasă.

Este o ceremonie foarte așteptată nu numai în Marea Britanie, ci și în întreaga lume. La 70 de ani de la mama sa, Regina Elisabeta a II-a, care a murit în septembrie anul trecut la vârsta de 96 de ani, regele Charles al III-lea va fi încoronat sâmbătă, 6 mai 2023.

Ceremonia, un ritual somptuos înrădăcinat în aproape 1.000 de ani de istorie, va avea loc la Westminster Abbey, așa cum este tradiția de la William Cuceritorul în 1066. Și nimic nu va fi lăsat la voia întâmplării: momentul va fi precis.

Un moment istoric pe care îl poți experimenta live la TV .

Totul va începe la ora  6 a.m. (ora  Angliei) cu deschiderea către public a locurilor de observare rezervate de-a lungul traseului procesiunii, pe străzile Londrei.

Mii de anonimi au campat de câteva zile pentru a se asigura că au un loc cat mai bine plasat.

8:15 a.m. Cei 2.000 de oaspeți aleși cu atenție ajung la posturile de securitate amplasate în grădinile Turnului Victoria.

10:00 a.m. Congregația începe să stea în interiorul Westminster Abbey.

10:30 dimineața. Șefii de stat, reprezentanții Commonwealth-ului, membrii guvernului, foștii miniștri și prim-miniștri, suverani și prinți străini și membri ai familiei regale își iau locurile.

10:45 a.m. Escorta Suverană a Cavaleriei Gospodărești se adună pentru Procesiunea Regală.

Procesiunea regală și încoronarea-Încoronarea lui Charles al III-lea live

11:20 a.m. Regele și regina părăsesc Palatul Buckingham într-o trăsură pentru a ajunge la Westminster Abbey într-o călătorie de aproximativ doi kilometri.

ora 12. Charles și Camilla ajung la mănăstirea unde începe ceremonia religioasă. Încoronarea va cuprinde șase momente cheie: recunoașterea, jurământul, ungerea, învestitura – adică încoronarea în sine –, întronarea și omagiul. După omagiu, regina Camilla va fi unsă, încoronată – cu coroana Reginei Maria – și tronată într-o ceremonie mai simplă.

ora 14.00 Sfârșitul ceremoniei. Cuplul regal se întoarce la Buckingham pentru „procesiunea de încoronare” pe străzile Londrei, de data aceasta însoțită de o procesiune de aproape 4.000 de soldați în haine de ceremonie.

Familia regală pe balcon

2:45 p.m. Regele și Regina vor fi salutați pe Terasa Grădinii de Vest a Palatului Buckingham, după care militarii prezenți vor urla trei urale.

3:15 p.m. Charles al III-lea și Camilla își vor face apariția pe balconul Palatului Buckingham alături de câțiva membri ai familiei regale, inclusiv prințul William, Kate și cei trei copii ai lor , pentru a face cu mâna mulțimii și a urmări trecerea avioanelor Royal Air Strength.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *