Sari la conținut

Zece morți într-un incendiu dintr-un spital care trata pacienți cu Covid-19

Sâmbătă, în Piatra Neamt, a izbucnit un incendiu într-un spital care trata pacienții Covid-19, provocând moartea a zece persoane. Alți șapte sunt răniți grav, inclusiv medici de gardă și o asistentă. Conform primelor elemente ale anchetei, un scurtcircuit ar putea fi la originea acestui incendiu fatal.

Un incendiu teribil a izbucnit sâmbătă  în spitalul  din Piatra Neamț. Incendiul s-a răspândit în unitatea de terapie intensivă rezervată persoanelor cu Covid-19..

Autoritățile române au anunțat ca incendiul a provocat moartea a zece persoane, iar alți șapte răniți se află în stare critică.

Medic și asistenta cu arsuri serioase

Medicul de gardă și o asistentă au suferit, de asemenea, arsuri grave după ce au intrat în flăcări pentru a salva pacienții.

Ministrul român al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat presei locale că incendiul a fost „cel mai probabil cauzat de un scurtcircuit” .

Incendiul este cel mai mortal din România din 2015, când un club de noapte Colectiv din capital a luat foc, ucigând 65 de persoane și declanșând un val de proteste în toată țara împotriva corupției.

România, care are unul dintre cele mai puțin dezvoltate sisteme de sănătate din Uniunea Europeană, a raportat 353.185 de cazuri de coronavirus și 8.813 de decese.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *