Meciul România-Norvegia din Liga Natiunilor anulat

UEFA a anunțat sâmbătă seara anularea meciului din Liga Națiunilor dintre România și Norvegia, programat duminică. Decizia autorităților norvegiene  a fost de a interzice deplasarea selectionatei sale  la București din cauza unui caz de Covid -19.

„Meciul nu poate fi jucat”, a declarat Federația Europeană de Fotbal pe site-ul Ligii Națiunilor.

Fundașul dreapta Omar Elabdellaoui, care joacă pentru Galatasaray , a fost confirmat  pozitiv la  noul coronavirus și ministrul a cerut federației să respecte regulile de carantină, care recomandă izolarea în caz de contact cu o persoană bolnavă.

„Dacă Federația de Fotbal alege să funcționeze într-o zonă gri legală și în special să submineze unul dintre cele mai importante instrumente pe care la avem la dispozitie   pentru a face față pandemiei, și anume  carantina atunci când cineva intra  în contact cu o persoană infectată, atunci voi reacționa puternic ”, a declarat Bent Høie pentru televiziunea publică NRK.

După descoperirea acestui caz pozitiv, echipa Norvegiei și-a anulat plecarea spre România, chiar daca a dorit totuși să obțină aprobarea autorităților de a pleca și de a juca această întâlnire de duminică, apoi ultimul său meci miercuri împotriva Austriei, echipa  care se afla pe locul 2.

Într-o scrisoare către ministru, publicată pe site-ul său, federația a spus că se teme de „consecințele neparticipării la aceste întâlniri” dacă va fi forțată să se retragă.

Miercuri, meciul amical dintre Norvegia și Israel fusese deja anulat din cauza descoperirii unui caz de Covid-19  echipa israeliană.

Cu puțin peste 27.000 de cazuri și 294 de decese, Norvegia are una dintre cele mai ușoare evaluări de sănătate din Europa în fața pandemiei Covid-19, datorită în special distanței sale geografice, densității scăzute a populației și respectarii măsurilor de precauție pentru sănătate.

Clasamentul grupei României din Liga Națiunilor, după doua runde si anularea meciului cu norvegienii

  1. România – 4 puncte (golaveraj 4-3)
  2. Austria – 3 puncte (golaveraj 4-4)
  3. Norvegia – 3 puncte (golaveraj 6-3)
  4. Irlanda de Nord – 1 punct (golaveraj 2-6)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *