Xiaomi MI 11: pret si specificatii tehnice

Xiaomi lovește puternic la începutul anului 2021. Compania din Imperiul Mijlociu a oficializat Xiaomi Mi 11, noua și ultima stea a catalogului său.

Între ecranul WQHD, rata de reîmprospătare de 120 Hz, procesorul snapdragon 888 (primul telefon care a beneficiat de el în Europa), difuzoarele stereo și 5G , promisiunea este foarte frumoasă pe hârtie pentru un smartphone la mai puțin de 800 de euro.

FIȘA TEHNICĂ XIAOMI MI 11

Model Xiaomi mi 11
Versiunea sistemului de operare Android 11
Interfața producătorului MIUI
Marimea ecranului 6,81 țoli
Definiție 3200 x 1440 pixeli
Densitatea pixelilor 515 dpi
Tehnologie AMOLED
SoC Snapdragon 888
Memorie cu acces aleatoriu (RAM) 8 GB, 12 GB
Memorie internă (bliț) 128 GB, 256 GB
Camera foto (spate) Senzor 1: 108 Mpx
Senzor 2: 13 Mpx
Senzor 3: 5 Mpx
Camera foto (față)
Fără fir Wi-Fi 6 (ax)
Bluetooth 5.1
5G da
NFC da
Senzor de amprentă Sub ecran
Porturi (intrări / ieșiri) USB de tip C
Tobe 4600 mAh
Dimensiuni 74,6 x 164,3 x 8,06 mm
Greutate 196 grame
Culori Negru, alb, albastru
Preț 749 euro

DESIGN

Xiaomi vrea să facă  impresie în ceea ce privește designul. Brandul a preluat mai mult sau mai puțin toate elementele estetice ale segmentului high-end pentru a le integra în Mi-ul său 11. Spatele beneficiază, de exemplu, de o acoperire din sticlă mată foarte plăcută la atingere. Simțul este neted, dar telefonul nu alunecă de fapt printre degete, așa cum ar putea face un Oppo Reno 4 PRO 5G .

Modulul foto isi ocupă locul principal. Înțelegeți că nu îl puteți rata, deoarece se extinde până la axa centrală a spatelui. Este totuși elegant și rafinat datorită finisajelor foarte frumoase.

În formă pătrată, cu margini rotunjite, modulul este împărțit în trei : un prim senzor și blițul sunt încorporate în primul; un al doilea modul negru și oval găzduiește alți doi senzori, dintre care unul este încorporat direct în el, atunci când camera principală apare pentru a forma ultimul strat.

În față, Mi 11 beneficiază de un ecran curbat care amplifică efectul de imersiune. Apropo, Xiaomi a arătat ingeniozitate pentru a șterge manipularile false, dar vom reveni la acest lucru mai târziu în test.

Producătorul a reușit să-și optimizeze produsul de la o versiune la alta: diagonala Mi 11 este mai mare decât Mi 10, dar greutatea sa pierde câteva grame (196 față de 208 grame). Grosimea a fost, de asemenea, revizuită în jos, de la 9 la 8,06 mm. Cea mai mică baterie instalată pe Mi 11 explică totuși de ce și cum, acumulatorul fiind cea mai impunătoare componentă a unui telefon.

Să terminăm turul  cu marginea inferioară, pe care se află ieșirea USB-C, slotul pentru cartela SIM și o grilă pentru difuzoare. O a doua grilă este invitată pe marginea superioară pentru a oferi un sunet stereo foarte puternic.

Regretăm în mod inevitabil absența unui jack de 3,5 mm, absență care a devenit ceva obișnuit în acest segment

În general, Xiaomi Mi 11 se bucură de o aderență foarte bună datorită aspectului său . Este chiar mai ușor decât predecesorul său. Dimensiunea sa te împinge să îl folosești cu două mâini, mai degrabă decât cu una.

UN ECRAN SOMPTUOS

Pe hârtie, ecranul de 6,81 inci al Xiaomi Mi 11 are o formulă excelentă: tehnologia de afișare AMOLED și definiția WQHD + (aceeași ca pe Galaxy S21 Ultra) de 3200 x 1440 pixeli. Evidențiați: o rată de reîmprospătare de 120 Hz este la întâlnire, ceea ce face ca fluiditatea ecranului să fie pur și simplu excelentă, pentru un confort vizual optimizat posibil.

În viața de zi cu zi, Xiaomi este pur și simplu un deliciu. Marginile curbate adaugă, de asemenea, o notă întotdeauna binevenită de imersiune. OLED , contrastele sunt infinite cu linii negre ultra adânci. De asemenea, nu veți avea probleme în redarea conținutului cu luminozitate maximă, deoarece ecranul împinge până la 730 cd / m2, conform  software-ului CalMan de la Portrait Displays. Este un scor foarte bun.

Xiaomi a avut ideea ingenioasă de a adăuga o caracteristică „  Ignorați atingerea accidentală a marginilor  ” disponibilă din fila „ Setări suplimentare ”   . Este un fapt: fiecare proprietar al unui telefon cu ecran curbat a avut o experiență amară cu o manipulare slabă a touch-ului. Poate chiar să devină enervant.

 O MARE VERSATILITATE FOTOGRAFICĂ

Este un Xiaomi Mi 11 „dezbrăcat”de un senzor în comparație cu predecesorul său, care îl avea acum patru ani. Senzorul dedicat modului portret a dispărut într-adevăr. Mai jos este configurația foto a Mi 11:

 • Senzor principal de 108 megapixeli (f / 1,85);
 • Câmp vizual ultra-larg de 13 megapixeli, 123 ° (f / 2.4);
 • Obiectiv macro de 5 megapixeli (f / 2.2);
 • MOD DE NOAPTE

  Vă rugăm să rețineți: Xiaomi Mi 11 are un „  mod automat de noapte  ” activat implicit în setările aplicației. Dar acesta nu este modul real de noapte. Este de fapt un fel de optimizator de scenă care se activează atunci când luminozitatea este considerată prea mică. De asemenea, luminează imaginile, dar nu la fel de mult ca funcția dedicată reală.

 • Scorul testului final
  9/ 10

  Pentru noua stea a catalogului său, Xiaomi lovește puternic. Mi 11 este un telefon  bine echilibrat, care beneficiază de o putere fenomenală – cel mai bun din Europa la momentul scrierii acestui articol – și un ecran pur și simplu splendid. Aderența sa, în ciuda diagonalei de 6,81 inci, rămâne foarte satisfăcătoare datorită unui spate mat, care este atât matasos, cât și estetic.

  Cu definiția WQHD și rata de reîmprospătare de 120 Hz, Xiaomi Mi 11 este puțin dificil din punct de vedere al autonomiei, fără a fi mediocru. Bateria  durează o zi întreagă în utilizare clasică (internet, mesagerie, videoclipuri, fotografii), dar beneficiază de o încărcare rapidă eficientă: 80% in 35 de minute.

  Versatil, camera sa oferă moduri excelente (108 megapixeli, macro și portret) și un senzor principal decent, dar nici senzational. Câteva imperfecțiuni mici sunt încă de pus pe seama interfeței software, pe care sperăm că nu va eșua să fie actualizată cu MIUI 12.5. Pe scurt, Xiaomi Mi 11 are destule pentru a umbri Samsung Galaxy S21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.