Hubert Auriol, legenda Dakar, a decedat

Vești triste pentru iubitorii de motorsport

Fostul câștigător și director al Dakar, Hubert Auriol a decedat  duminică ,un accident cardiovascular provocandu-i decesul ,dupa o  lunga lupta împotriva bolii.

A fost primul pilot care a reușit să cucerească titlul în Dakar, atât în competiția de motociclete, cât și în aceea de automobile.

De la lumina Africii la cea a televiziunii: Hubert Auriol, fost pilot și director al raliului de la Dakar.

Pe atunci primul prezentator al emisiunii TV  Koh-Lanta, acesta a murit duminică ,la varsta de 68 ani „de un accident cardiovascular după o lungă bătălie cu boala ”, a anunțat familia sa.

Înalt, atletic, sigur de el , cu o privire pătrunzătoare, Auriol s-a născut pe 7 iunie 1952 în Etiopia, unde tatăl său conducea compania feroviară. Nimic nu-i deschidea calea catre raidul de raliuri în care și-a câștigat porecla de „africanul”.

După ce s-a întors în Franța la vârsta de unsprezece ani, a studiat economia și a început să vândă produse textile. La 20 de ani, a descoperit motocicleta dintr-o curiozitate, apoi a participat la Campionatul Francez din 1980 și a câștigat un titlu național la această disciplină.

Dupa aceasta prima incercare ,a urmat o serie de evinimente ,titluri castigate,doborand record dupa record.

Gustul pentru aventură este, de fapt, firul comun în viața lui Hubert Auriol, care are, de asemenea, un alt record, cel al celei mai rapide runde din lume efectuate în avioane cu elice, în 1987 în compania lui Henri Pescarolo, Patrick Fourtick și Arthur Powell, în puțin peste 88 de ore.

După două victorii cu motocicleta pe Dakar, în 1981 și 1983, și-a ținut cuvântul și s-a întors la cursă în 1988, dar într-o mașină.

 Înainte de a câștiga raliul de pe Mitsubishi în 1992, pentru a deveni primul pilot care a triumfat pe Dakar în cele două categorii de regină. Doar Stéphane Peterhansel și Nani Roma au făcut acest lucru de atunci.

În autobiografia sa publicată în 2019 și intitulată „TDSPP”  (in franceza Tout Droit Sur Piste Principale ), adica tot inainte pe pista principala,  el și-a rezumat starea sufletească prin aventurile sale scriind: „Dacă este imposibil, devine interesant”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *