Statele Unite:milioane de americani înregistrati la somaj în două săptămâni

Epidemia in SUA

Numerele sunt uimitoare: 6,6 milioane de americani au înregistrat șomeri în săptămâna care s-a încheiat pe 27 martie. Adică de două ori mai mult decât cele 3,3 milioane înregistrate săptămâna precedentă și de două ori mai mult decât se aștepta, potrivit datelor publicate joi de departamentul de muncă.

Economia americană cade ca o piatră. Degradarea este răspândită. Statul New York, care s-a ținut bine cu 80.000 de înregistrări săptămâna precedentă, este în criză, cu 366.000 de noi înregistrări.

Situația este catastrofală în California, unde cererile s-au quadruplicat într-o săptămână (879.000 față de 186.000). Pennsylvania, un stat deindustrializat, rămâne pe o pantă îngrozitoare, cu 406.000 de solicitanți de locuri de muncă.

„Zece milioane de șomeri mai mulți în două săptămâni este de 20 de ori rata normală, iar această cifră este subestimată. Prin comparație, 9 milioane de locuri de muncă au fost pierdute în timpul Marii Recesiuni”, a scris pe Twitter. , „Premiul Nobel pentru economie” Paul Krugman.

 

Epidemia din întreaga lume

Peste 900.000 de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în 187 de țări și teritorii, cu peste 13.000 de decese în Italia, 9.000 în Spania , 5.000 în Statele Unite, 2.000 în Regatul Unit  și 3.000 în Iran.
În Statele Unite, Covid-19 a ucis 884 de persoane în douăzeci și patru de ore, potrivit unui număr de miercuri seara la Universitatea Johns Hopkins, cel mai prost raport zilnic din țară. Ajutorul se revarsă de pretutindeni, chiar și din Rusia, care a expediat miercuri un avion încărcat cu ajutor umanitar către New York.

Avion rusesc cu ajutoare ajunge în Statele Unite

O forță aeriană rusă Antonov-124, responsabilă cu ajutorul umanitar, a aterizat miercuri după-amiază la New York, a raportat ONU . Ministerul rus al Apărării a anunțat că aeronava va pleca în Statele Unite, „cu măști medicale și echipament medical la bord”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acest ajutor a fost evocat în timpul convorbirii telefonice de luni, dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump. „Astăzi, când această situație afectează pe toată lumea fără excepție și devine globală, nu există nicio alternativă la acțiuni, în spiritul parteneriatului și al asistenței reciproce”, a spus Peskov.

Izolarea rămâne cel mai eficient mijloc de control, iar Florida,  și Sierra Leone sunt, la rândul lor unite, în timp ce Germania, Italia și Portugalia au prelungit durata izolarii la domiciliu
Conferința internațională COP26 care va avea loc la Glasgow în noiembrie a fost amânată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *