Ediția Wimbledon 2020 a fost anulată,tenisul se teme de sezonul alb

Oficialii de la Wimbledon au anunțat miercuri anularea turneului programat pentru sfârșitul lunii iunie. O decizie așteptată și care acum pune (sau poate nu )problema continuarii sezonului.

Membrii venerabilului All England Lawn Tennis și Croquet Club (AELTC) sunt așteptați când vine vorba de Wimbledon. În polița de asigurare întocmită pentru o sumă de șapte cifre ,conform Daily Mail, organizatorii turneului au avut ideea bună să scrie o clauză „pandemică” alături de cei care îi acoperă împotriva unui atac terorist sau a morții Regina Elisabeta a II-a (și perioada de doliu care ar urma în acest caz in Marea Britanie).

Ei bine,au fost bine sfătuiți. Datorită epidemiei Covid-19 și a situației de sănătate a țării, AELTC a anunțat miercuri 1 aprilie că turneul de tenis din acest an  de la Wimbledon , programat pentru 29 iunie – 12 iulie 2020, va fi anulat. Pana acum doar cele două războaie mondiale au împiedicat organizarea celui mai vechi turneu de Grand Slam din lume, ale cărui venituri pentru ediția din 2019 s-au ridicat la 280 de milioane de euro.

Această decizie nu este o surpriză. Pe 25 martie, organizarea turneului pregătea deja lumea tenisului pentru această perspectivă într-un comunicat de presă: „Fereastra foarte „subțire” pe care trebuie să  organizăm Wimbledon din cauza suprafeței noastre indică faptul că o amânare nu ar fi fără riscuri și dificultati considerabile. ”


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.