Sony PS5 vs Xbox Series X

Sony PlayStation 5 versus Microsoft Xbox Series X /S, iată punctele forte și ceea ce trebuie să știți.

Pe măsură ce se apropie sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, Microsoft  și Sony  se pregătesc sa se infrunte. În urma cu doar cateva zile  cele două firme si-au  lansat noile console : Xbox Series X / Series S si PlayStation 5 Digital Edition / Standard Edition .

Acest nou război al consolelor are o importanță deosebită, deoarece vine în contextul lansării mai multor platforme de streaming și / sau de jocuri mobile, în acest caz Google Stadia și  Apple Arcade precum și serviciul de streaming Microsoft Project xCloud . , încă în fază beta ( care este testata în prezent).

Vă prezentăm PS5 și Xbox Series X / S

Să începem prin a prezenta consolele de la Sony, PlayStation 5 Standard Edition și Digital Edition, și cele de la Microsoft, Xbox Series X și S.

PlayStation 5 în detaliu

PlayStation 5 folosește stocare SSD, ceea ce va facilita descărcarea jocurilor mari și, mai presus de toate, va reduce semnificativ timpul de încărcare. Ceea ce a durat 15 secunde pe un Spider-Man pe PS4 va scădea la 0,8 secunde pe PS5.

În plus, consola este compatibilă 8K chiar dacă pentru moment acest tip de televizoare nu este încă răspândit. Sony a oferit câteva clarificări asupra controlerului pentru viitoarea consolă  „unul dintre obiectivele noastre este să consolidăm senzația de scufundare pe care o obțineți atunci când jucați și, cu acest nou controler, am avut ocazia să privim mai departe și mai în profunzime cu privire la modul în care simțul tactil poate facilita, dacă nu chiar îmbunătăți, această imersiune. „

  • Cele mai bune televizore 4k ale momentului

Prin urmare, pentru a accentua senzația de imersiune, Sony a lucrat la două elemente în special, la simtul tactil și la funcționalitate declanșatoarelor. Motoarele de vibrații care au fost utilizate pana  la a cincea generație de console au fost înlocuite pentru a oferi o gamă mai largă de feed back tactil. În plus, declanșatoarele (L2 / R2) ale acestor controlere pot fi programate pentru a afișa o anumită rezistență în funcție de joc. Inovații interesante cu condiția ca dezvoltatorii să joace jocul și să exploateze aceste noi caracteristici hardware.  Ratchet and Clank: La Rift Apart ar trebui să beneficieze de aceste noi funcții. Acest titlu se numără printre cele care au fost anunțate la evenimentul Sony PlayStation Future of Gaming. În timp ce multe dintre titlurile sale viitoare vor putea fi redate și pe Xbox, gigantul jocurilor a ridicat vălul pe o serie de exclusivități precum  Gran Turismo 7 ,  Horizon: Forbidden West (continuarea Horizon: Zero Dawn) ,  Marvel’s Spider Man

De asemenea, compania a profitat de ocazie pentru a ne oferi o imagine de ansamblu asupra noii sale console. Acesta optează pentru un stil alb-negru în două tonuri retro-futurist, cu linii accentuate de iluminarea albastră. PS5 digital 100% este mai subțire, deoarece nu are unitate optică.

Microsoft Xbox Series X și S în detaliu

Designul Xbox Series X este similar cu cel al unui difuzor de raft. Nimic de-a face cu rivalul său, semnat Sony. Dacă controlerul care îl însoțește prezintă multe asemănări cu predecesorul său, Microsoft a făcut  unele îmbunătățiri pentru a reduce latența gratie tehnologiei sale Dynamic Latency Input. De asemenea, compania intenționează să îmbunătățească tamponul direcțional. Ultima adăugare la acest controler, un buton „share” care facilitează interacțiunile dintre jucători.

O altă noutate a firmei Redmond este Smart Delivery. Această funcție vă scutește de a plăti pentru a juca un joc pe Xbox One dacă ați achiziționat deja o versiune Xbox Series X și invers.

La fel ca PS5, Xbox Series X se bazează pe o platformă AMD și, de asemenea, păstrează unitatea optică. Va fi de patru ori mai puternic decât Xbox One X, iar afișajul său poate atinge 8K până la 120 de cadre / secundă. De asemenea, a fost confirmată prezența stocării SSD pentru a reduce timpul de încărcare. Microsoft insistă pe „ray tracing în timp real”, făcând posibilă aducerea de reflecții și iluminare mult mai realiste.

Jason Ronald, director de management al produselor pentru Xbox Series X, explica viziunea Microsoft : „Pentru Xbox Series X, am realizat cel mai mare salt între două generații în ceea ce privește sistemul pe un cip și putem spune despre asta. atât de mult din interfața de programare a aplicației. În timp ce Xbox Series X va impresiona cu procesorul său grafic și va continua să prezinte progrese semnificative, cum ar fi ray tracing, nu credem că grafica sau rezoluția vor fi suficiente pentru a defini ce va fi noul. generație „ .

SONY PLAYSTATION 5 VS MICROSOFT XBOX SERIES X

Playstation 5 Xbox Series X
Procesor Nucleurile 8x Zen 2 sunt tactate la 3,5 GHz 8x Zen 2 Cores s-au numărat la 3,6 GHz
Grafic 10,28 TFLOP, 36 CU la 2,23 GHz 12 TFLOP-uri, 52 CU la 1,825 GHz
Berbec 16 GB GDDR6 / 256-bit 16 GB GDDR6 SDRAM
Depozitare SSD de 825 GB SSD NVME de 1 TB
Unitate optică Blu-ray 4K Blu-ray 4K
Rezoluție maximă 8K 8K
Rata de cadre max Până la 120 de imagini / sec Până la 120 de imagini / sec
Controlor Feedback haptic, declanșatoare adaptive, USB-C Nou buton direcțional / buton „partajare”
Realitate virtuala da
Serviciu cloud Playstation acum Microsoft xCloud
Compatibilitate inversă Jocuri PS4 Xbox One și selectați jocuri Xbox 360 și Xbox
Titluri disponibile la lansare Astro’s Playroom, Demon’s Souls, Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure Halo Infinite
Data lansarii  noiembrie 2020  noiembrie 2020

PlayStation Plus și Xbox Game Pass, servicii mai mult sau mai puțin complete

Ne-am pierdut rapid, deoarece există servicii disponibile astăzi la Sony și Microsoft. Am arătat diferite oferte oferite de cei doi producători.

Pe partea Sony, găsim:

  • PlayStation Plus este un  abonament la 8,99 € / lună . Vă permite să aveți reduceri la PlayStation Store și jocuri noi în fiecare lună „gratuit” (nu le mai puteți accesa dacă abonamentul dvs. nu este menținut).
  • Colecția PlayStation Plus este un nou serviciu dedicat jucătorilor PS5. Vor putea juca o selecție de jocuri PS4 precum Batman Arkham Knight, Bloodborne, Fallout 4, God of War, Monster Hunter: World sau Persona 5.
  • PlayStation Now este un serviciu de jocuri cloud la 9,99 € / lună . Vă permite să redați titluri de pe PS3 și PS4 de pe computer.

Pe partea Microsoft, găsim:

  • Xbox Live Gold este serviciul pentru jocuri online pe Xbox. Costă 6,99 € / lună  și vă permite să vă bucurați gratuit de jocurile vechi Xbox One și 360 gratuit în fiecare lună.
  • Xbox Game Pass costă 9,99 € / lună  și oferă acces la o sută de jocuri pe Xbox / PC, inclusiv titluri exclusive Xbox Game Studio.
  • Xbox Game Pass Ultimate este un pachet de servicii facturate la 12,99 € / lună . Include acces la Xbox Live Gold, catalogul Game Pass, precum și xCloud, un serviciu Cloud Gaming pe Android.
Aici există două filosofii disponibile : cea a Sony, care este de a valorifica accesul la exclusivitățile care au făcut gloria PlayStation, și cea a Microsoft, care este de a permite utilizatorilor să își continue piese de pe orice suport. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *