La originile K/DA, grupul pop virtual din jocul „League of Legends

Lansat pe 6 noiembrie, All Out este alcătuit din cinci membrii și este un grup de pop virtual, K / DA, care  sunt inspirați din jocul League of Legends . De la lansarea lor, muzica cu sunet K-pop a acumulat deja peste 77 de milioane de vizualizări pe YouTube – prin comparație, cele unsprezece piese din ultimul album al lui Gorillaz, lansat în octombrie, au acumulat peste 50 de milioane de vizualizări.

Este un eveniment de neratat în lumea e-sportului. În fiecare an, cu ocazia Campionatelor Mondiale League of Legends (LoL) , un joc de strategie multiplayer și de acțiune în echipă, editorul de jocuri oferă un spectacol demn de cele mai mari competiții sportive. Pentru a-și promova turneul, American Riot Games s-a obișnuit să lanseze, în fiecare an, o melodie special scrisă pentru eveniment, totul însoțit de un videoclip animat. Anul acesta, pentru a sărbători zece ani de joc, Riot Games a decis totuși să meargă și mai departe: compania va lansa un album.

Interesul Riot Games pentru muzică nu este nimic nou, explică Toa Dunn, șeful departamentului de muzică al editorului:

„În 2012, unul dintre compozitorii care au lucrat cu Riot Games, Christian Linke, a scris o poezie pentru o nouă„ campioană ”a jocului [un personaj] , Diana. Și a propus cuiva din echipă, care era și cântăreț de operă, să înregistreze o melodie bazată pe acest poem. A fost una dintre primele ori când am creat mai mult decât un sunet de fundal pentru unul dintre campionii noștri. Feedback-ul comunității a fost atât de pozitiv încât am spus că trebuie să continuăm. „

La început, aceste formate muzicale, în curând insotite de videoclipuri , au fost utilizate în principal pentru a însoți lansarea unui nou personaj din joc. În 2014, Riot Games a lansat primul lor album. Cu mult înainte de K / DA, a adus în joc o formatie fictiva de heavy metal numita Pentakill . În același an, o colaborare cu grupul de rock Imagine Dragons va crea evenimentul la campionatele mondiale. Toa Dunn povestește:

„O mulțime de oameni ne-au întrebat de ce investim atât de multe resurse pentru a face muzică. Dar pentru noi a fost un mod interesant de a ne prezenta jocul și personajele. Lansarea melodiei de la Imagine Dragons a fost un moment decisiv, când ne-am dat seama cât de mult i-a galvanizat pe fanii jocului. „

„Artiști pe care nu i-am fi imaginat niciodată împreună”

Grupul K / DA s-a născut în 2018. „Anul acesta a fost deosebit de important”, spune Toa Dunn , „deoarece campionatele mondiale se țineau la Seul” . Coreea de Sud este considerată de mulți drept locul de naștere al e-sporturilor. Și la acea vreme, echipele din Coreea Ligii Legendelor dominau în mare parte competiția.

„Am vrut să creăm ceva puternic, unic și să amestecăm artiști pe care nu i-am fi imaginat niciodată împreună. Găsiți un sunet care nu se potrivește cu ceea ce făcuse anterior un grup K-pop, dar un sunet unic pentru K / DA. „

 


 

Pe 3 noiembrie 2018, a fost lansat primul single al trupei, intitulat Pop / Stars . Piesa este interpretată de superstarurile K-pop Miyeon și Soyeon de la (G) I-DLE, și de americanii Madison Beer și Jaira Burns. Este un succes fenomenal, care depășește cu mult lumea jocurilor video: piesa se clasează în câteva săptămâni în topul Billboard pentru vanzarile digitale . Până în prezent, titlul are peste 390 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Un succes neașteptat. „Problema este că, odată ce am făcut asta, ne-am întrebat cum putem face mai bine” , își amintește directorul polului muzical. „Și, în cele din urmă, ne-am spus: de ce să nu considerăm aceste personaje drept adevărați artiști și să ne imaginăm în continuare cariera? „ Mai ales că fiecare dintre ei a atras rapid grupuri mari de fani, a spus Toa Dunn. „Prin realizarea unui album, am vrut să le dezvoltăm personalitatea.  „

O misterioasă Séraphine pe rețelele de socializare

Echipa Riot Games intenționase inițial să promoveze întoarcerea K / DA cu mai multe concerte în Statele Unite. Dar pandemia a pus capăt acestor ambiții. Totul se bazează apoi pe rețelele de socializare.

Strategia este sub control: pe 26 iunie, o tânără misterioasă numită Seraphine , cu trăsăturile unui personaj anime, apare pe Twitter și Instagram și devine rapid obiectul speculațiilor. Mulți și-au dat deja seama: cea care se facturează ca fan K / DA a fost creata de la zero de Riot Games . Misterul este ridicat oficial la începutul lunii septembrie, când K / DA anunță pe Twitter o colaborare cu acest nou personaj fictiv pentru albumul lor.

În loc să se mulțumească cu o strategie de comunicare axată doar pe melodii, Riot Games inventează o poveste întreagă și spune în detaliu viața fictivă a personajelor sale. „Este doar un alt mod de a ne spune poveștile”, spune Toa Dunn. Și rețelele sociale sunt foarte eficiente la consolidarea angajamentului cu publicul nostru. „

La lansare, albumul a fost întâmpinat cu entuziasm de fanii League of Legends , ale căror videoclipuri cu reacții sau coperte de coregrafie au făcut milioane de vizualizări pe YouTube.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.