Această rețetă gastronomică plină de ciocolată vă va satisface papilele gustative. Este, de asemenea un regal gastronomic si pentru ochi. Aceste mini-torturi cu lavă de ciocolată ,care va curge sub lingurita sunt o adevărată încântare!
Bucatarie -Frantuzeasca
Fel: desert
Gatire – 10 min
Preparare- 20 min
Ingrediente:
-200g ciocolata neagra
-100 g unt
-2 ouă
-2 gălbenușuri de ou
-110g zahăr
-35g faina cernuta
Preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Într-un bol, puneți 200g de ciocolată în bucăți și 100g de unt și topiți în cuptorul cu microunde sau topeste-le la baie cu aburi.
2. Într-un alt bol , bateți cele două ouă și cele două gălbenușuri. Apoi se adaugă zahărul și sebat pana ce amestecul se albeste
3. După ce amestecul s-a albit , adăugați preparatul topit de ciocolată si unt. Se amestecă bine.
4. Adăugați făina cernută și amestecați bine.
5. Ungeti formele cu unt
6. Umpleți formele cu preparatul pana la jumătate
7. Se coace timp de 10 minute la 200 ° C.
8. Așezați pe o farfurie ,se presara cu zahăr pudra pentru decorare. Serviți cu câteva fructe roșii, sau cu inghetata.
Este gata! Acum a venit momentul sa sarbatoriti!