Cele mai bune tari din lume pentru un trai fericit

În fiecare an, ONU, publică Raportul Mondial de Fericire, un clasament al țărilor în care oamenii sunt cei mai fericiți. Pentru acest raport, sunt studiate sapte puncte, în 156 de țări: compasiune, libertate, generozitate, onestitate, sănătate, protecție sociale și bună guvernare.

Pregătiți-vă să porniți intr-o calatorie spre îndepărtatul Nord!

Australia, un adevarat El Dorado
Peisajele naturale bine conservate și fauna foarte particulară a acestei țări continentale fac visul multor călători. Orașele sale mari, cum ar fi Sydney sau Melbourne, atrag din ce în ce mai mulți expatriați care îl văd ca pe un adevărat El Dorado în cealaltă parte a lumii .Si este clar că  Australia urcă pe locul 10 în clasamentul țărilor în care locuitorii sunt cei mai fericiți!

Suedia, „dulceața” scandinavă
Suedezii au una dintre cele mai bune speranțe de viață din Europa, dar și unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor. Aceste două criterii importante le permit suedezilor să se numere printre cei mai fericiți cetățeni din lume. Influența capitalei, Stockholm, este de asemenea foarte mare. Orașul a fost, de exemplu, aleasă prima capitală verde din Europa datorită numeroaselor sale inițiative de mediu, precum reducerea emisiilor de CO2.

Noua Zeelandă, comoara Pacificului
Noua Zeelandă este una dintre cele mai bine pastrate tari din lume . Plajele cu nisip alb „mangaie umerii” munților de zăpadă veșnică și păduri luxuriante, într-un decor întotdeauna incredibil . Cine nu ar visa să se stabilească acolo? Mai ales că Noua Zeelandă ete pe locul opt în clasamentul țărilor în care trăim mai fericiți!

Canada, adevăratul vis american
Este singura țară de pe continentul american care a condus clasamentul. Cu un PIB clasat printre cele zece  din lume, canadienii trăiesc fericiți și mult timp, deoarece speranța de viață este printre cele mai bune. Canada, o țară cu mai multe fațete, franceză sau engleză. Are toate calitățile pentru a duce o viață senină, în inima unei naturi răsfățate și aproape de orașele mari ,precum Vancouver sau Quebec.

Olanda, „fericire pe bicicletă”
O politică deschisă și tolerantă, orașe ecologice, în care este bine să vă plimbați cu bicicleta precum Maastricht, Rotterdam sau Amsterdam . Aceasta este rețeta fericirii olandeze! În capitala Olandei se ia pulsul țării, în zilele in care pedalezi de-a lungul canalelor, sau în serile cu petreceri frenetice. Și nici  vremea capricioasă nu va împiedica olandezii să fie printre cei mai fericiți din lume.

Elveția, viața în verde
Având în vedere diferitele sale specialități, înțelegem rapid de ce Elveția poate fi considerată pamantul fericirii. Ciocolata, fondue și gruyère acționează asupra moralului cotidian. Mediul său contribuie, de asemenea, la bunăstarea locuitorilor . Orașe precum Lausanne, Geneva …, pășunile de munte, lacurile și băile termale fac parte din decor. Intr-o tara in care ecologia este una dintre prioritati ,să trăiești în Elveția inseamna sa respiri aer curat , sa fii inconjurat de mult  verde.

Islanda, țara fiordurilor*
Frigul nu pare să fie un obstacol în calea fericirii, deoarece islandezii sunt a patra cea mai fericită populație din lume! Tânără și dinamică, Islanda atrage mulți expatriați care vin să descopere îndepărtatul Nord . 10% din insulă este acoperită cu gheață și aici există cel mai mare ghețar din Europa- Vatnajökul. Mama Natură își deschide brațele aici și peisajele ei, pe cat de spectaculoase pe cât de neașteptate, sunt mărturie pentru puterea elementelor ei.

* fiord -golf maritim îngust, sinuos și intrat adânc în uscat, cu maluri abrupte și înalte.

Danemarca, o tara igienica
Cu totii stim ce este igiena? Acest mod de viață din Danemarca este unul dintre motivele principale ale fericirii locuitorilor! Foarte epicurieni*, danezii cultivă arta plăcerii în fiecare zi. Igiena este o stare de spirit bazată pe optimism, prietenie și confort. În timpul celor mai reci zile ale anului, acasă este creat un cocon dulce în care dulciurile, băuturile calde și păturile joacă un rol cheie.

*epicurian-adept al epicurismului; epicureu; (depreciativ) om înclinat spre plăceri, hedonist.

Norvegia, bunăstarea de zi cu zi
Clasat pe primul loc în 2017, Norvegia se află pe locul doi în acest an. Cum să explic această fericire care pare să-i însuflețească pe norvegieni? Prosperitate economică, desigur. Dar mai mult decât atât, sentimentul de securitate este ceea ce ii liniștește. Securitatea socială este impecabilă aici, iar educația complet gratuită. Mai mult decât buna-starea, natura pare chiar să-i îmbrățișeze, luminând cerul  cu frumosul fenomen numit Aurora Boreala.

Finlanda, paradisul nordic
Nu este de mirare că găsim o țară nordică în vârful podiumului. Finlanda oferă seninătate și securitate locuitorilor săi. Se diferentiaza de restul țărilor din clasament, în special prin ceea ce privește fericirea imigranților care consideră că nivelul lor de viață este chiar mai  bun ca cel al finlandezilor. Cu respect pentru libertatea de exprimare și egalitatea între toți locuitorii, Finlanda se remarcă ca cea mai buna tara , cu locuitorii cei mai fericiti in anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *