Pentru prima dată de la începutul epidemiei nu există decese noi în China

89

Primul ministru Boris Johnson, a fost internat  luni la terapie intensivă,  infectat cu SARS-CoV-2. Virusul  a ucis peste 74.500 de persoane în lumea intreaga.

Marea Britanie a devenit una dintre cele mai afectate tari din Europa peste 50.000 de persoane  confirmate cu noul coronavirus și 5.385 de decese

In cele doua tari de pe e Bătrânul Continent, cel mai îndoliat din lume, din weekend,  numărul morților a  mai scăzut.

Luni, însă, dacă tendința a continuat în Spania, rezultatele au început  sa scada în Italia, cu 636 decese noi în 24 de ore.

Nu există noi morți în China

China nu a înregistrat noi morți zilnice, pentru prima dată de la publicarea statisticilor privind cazurile de  Covid-19. Aici epidemia a început în ianuarie, au declarat marți oficialii din domeniul sănătății.

În Marea Britanie, Boris Johnson în terapie intensivă

Boris Johnson a fost internat luni 6 aprilie la terapie intensivă. Primul ministru britanic, în vârstă de 55 de ani, este singurul șef de stat sau de guvern foarte mare care a fost infectat cu SARS-CoV-2.

Boris Johnson rămâne la comanda guvernului sau. Downing Street a specificat  că ministrul de externe, Dominic Raab, are prioritate „să-l înlocuiască acolo unde este necesar”

Statele Unite-1150 de noi decese in 24 ore

In Statele Unite,s-a depășit 10.900 decese de la începutul pandemiei. Au fost  înregistrate 1.150 de noi  decese în 24 de ore, potrivit unui număr al  University Johns Hopkins. Țara numără oficial mai mult de 366.000 de cazuri de infecție  și deplânge 10.908 decese în total.

Statele Unite este de departe țara cu cele mai multe cazuri  de Covid-19 raportate oficial. Numărul de decese cauzate de boală a crescut de câteva zile cu peste 1.000 de decese zilnic. Astfel se apropie  treptat recordul negativ din  Italia (16.523 de decese) și Spania (13.341).

Președintele american Donald Trump a anunțat luni că a ajuns la un acord cu 3M, care va permite SUA să primească milioane de măști în următoarele luni, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.