Sari la conținut

Retapitare sau inlocuire canapea?

 • de

După atâtea experiențe și momente  împărtășite impreuna , parca nimic nu te mai atrage la canapeaua ta. Tapiteria s-a murdarit și aspectul său și-a pierdut prospețimea de-a lungul timpului. Acum este momentul să decizi  dacă vei investi într-o canapea nouă sau să o reimprosptezi pe cea existenta. Decizia nu este ușor de luat,mai ales atunci cand pretul de achizitie al canapelei nu a fost unul foarte mare

Trebuie să cântaresti argumentele pro și contra.  Lasă-te ghidat…

OPȚIUNEA 1:  Canapea noua

 • BENEFICII. Un argument incontestabil în favoarea achiziționării unui produs nou ,este acela că vă oferă posibilitatea de a avea un model mai actual cu mecanisme moderne care îl fac poate  mai practic, în comparație cu cel vechi. . În plus, cine nu vrea o schimbare, să se delecteze cu ceva cu totul nou și diferit?
 • DEZAVANTAJE . Ca  dezavantaje, există decizia dificilă de a alege tipul de canapea sau pat care va merge cel mai bine în sufragerie sau in dormitor, cu toate întrebările care urmează și la care adesea nu este ușor de răspuns: ce dimensiune, ce stil, ce culoare, ce finisaje etc. Întrebări, în cea mai mare parte rezolvate deja de vechea canapea sau vechiul pat dar care se pot dovedi a fi un puzzle interminabil.
 • OPȚIUNEA 2: Retapitarea
 •                            
  • BENEFICII. În favoarea retapitarii unei canapele, trebuie să aveti in vedere urmatoarele:
  • dacă ați cumpărat o canapea de bună calitate și structura sa este încă în stare bună, este foarte posibil să fie mult mai scump să cumpărați ,de la acelasi producator sau nu ,o canapea nouă de o calitate similară
  • În plus, dacă stilul, dimensiunile și forma canapelei dvs. vă plac și se potrivesc perfect cu restul decorului, vă va fi greu să vă despărțiți de ea.
  • DEZAVANTAJE . Pe cât de bună este calitatea canapelei dvs., trebuie recunoscut si faptul că tehnologia avansează constant și că, păstrând-o, nu beneficiați de anumite mecanisme moderne  pe care le putem intalni la o canapea noua de buna calitate.
 • Daca  în continuare imi place canapeaua sau patul, în cele din urmă o(il) păstrez și decid sa retapitez!
 •                              
 • Dacă argumentele pro și contra nu ți-au fost de mare ajutor, iar atașamentul tău față de canapeaua ta  este mai mare decât emoția de a cumpăra una nouă, atunci cert  vrei să o păstrezi și schimbarea țesăturii/tapiteriei este cea mai bună idee.
 • Astfel, îți vei revigora canapeaua și îi vei oferi o a doua tinerețe, dar asta nu este tot: îi poți oferi un nou stil care să schimbe radical decorul general al camerei tale și să beneficieze de noile tendinte in domeniu cum ar fi țesăturile  de înaltă performanță, tratate pentru a avea o comportament excelent la foc,la umiditate, ușurință la  curățare și întreținere și chiar protecție împotriva zgârieturilor cauzate de animalele de companie.
 • Și ce țesătură să alegeți pentru a retapita canapeaua?Așa cum spunem adesea, există acum pe piață o selecție foarte mare de țesături pentru paturi,scaune și canapele. Țesăturile naturale precum bumbacul sau inul dar si alte tipuri de materiale de tapiterie au o rezistență mare și o textură foarte plăcută în toate anotimpurile. Acestea vin într-un număr infinit de culori și modele care se vor îmbina perfect cu gusturile și decorul tău.
 • Și pentru stil, ce sa aleg?Pentru stil, nu prea este nimic scris. Totul depinde dacă sunteți în căutarea unei schimbări drastice și complete sau dacă preferați să păstrați ceva similar. Tendințele actuale se bazează pe stiluri foarte diverse. Stilul uni , stilul prin figuri geometrice,   imprimeuri florale , dungi sau game de culori  cum ar fi fucsia sau portocaliu, pentru a sparge monotonia de zi cu zi.
 •                              
 • Utilizare și întreținere: O întrebare importantă pe care trebuie să o puneți este cum veți folosi canapeaua. Vrem să spunem dacă o veți folosi într-un mod  și ordonat sau dimpotrivă, dacă va fi un loc de joacă pentru copii și animale de companie.
 • În acest din urmă caz, este recomandat să fiți foarte atenți la problema întreținerii și curățării țesăturii alese, deoarece canapeaua va fi mai expusă, fie ca vorbim de un produs cu totul nou sau retapitarea canapelei existente
 •   Aveți grijă zilnic la petele accidentale: resturi de alimente, murdărie, nămol etc. !Pentru ca tapiteria să reziste mai bine în timp și să trăiți fericit și liniștit, echipa RenovArt va recomanda  tehnologia  Clenaboo,  tehnologie care vă va ajuta să curățați cele mai frecvente pete în cativa pași cu puțină apă.Vedeți că pana la urma nu este chiar atât de dificil să alegeți o canapea nouă sau să o renovați/retapitati  pe cea veche. Este doar o chestiune de a te întreba ce vrei și cum vrei … Simplu, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *