Cum aleg materialul potrivit pentru fotoliul sau canapeaua mea?

Cum aleg materialele de  tapiterie potrivite pentru fotoliul sau canapeaua mea?

Pus in fata provocarii de a-ți redecora camera de zi, simți o emoție puternică la ideea de a alege și de a crea totul după gusturile tale, pentru a avea satisfactia unei atmosfere cu adevărat reușite.

Cu toate acestea, odată ce începeți și vă confruntați cu varietatea și numărul mare de posibilități existente, vă dați seama că lucrurile nu sunt atât de simple. Și să nu vorbim despre dificultatea alegerii țesăturii potrivite pentru tapiteria  canapelei .

Sarcina se poate dovedi a fi o adevărata provocare  cu o mie de ezitări, deoarece nu trebuie să greșiți. Pentru a  evita o astfel de situatie și pentru a menține această alegere plăcută, iată câteva recomandări, idei și sfaturi pentru a vă face mai ușoară căutarea celor mai bune țesături pentru canapeaua sau fotoliul Dvs

Pentru a alege un material ,țesătura sau husa potrivită pentru canapeaua dvs., trebuie sa luati  în considerare mai multe criterii importante, cum ar fi culoarea și textura, expunerea la uzură, ușurința cu, care se  întreține și rezistența la frecare  nu numai dacă avem copii mici, dar și animale

Aici vă prezentăm o serie de factori de care să țineți cont în special dacă decideți să înlocuiți sau să retapitati canapeaua.

REZISTENŢA LA FRECARE A TESATURII Calitate material tapiterie

Pentru a cunoaște soliditatea unei țesături pentru o durată optimă (între 5 și 8 ani), un bun criteriu este rezistența sa la abraziune, care trebuie să fie de cel puțin 25.000 de cicluri( cicli)  în testul martindale, dar această rezistență depinde desigur de utilizarea canapelei. Cifrele pe care tocmai le-am dat sunt valabile pentru uz casnic, dar în caz de utilizare intensivă, cum ar fi  într-o cafenea sau un hotel de exemplu, rezistența trebuie să fie cel putin egala sau  mai mare  cu o rată martindale de 40.000 de cicluri . Toate aceste informații vă vor fi furnizate de vânzător/tapiter sau le veți găsi în specificațiile tehnice ale producătorului țesăturii.

CALITATEA

În ceea ce privește calitatea materialului pentru tapiterie , trebuie să vorbim despre tipul de țesătură, dar este important sa avem in vedere că toate criteriile prezentate aici constituie un „întreg” care, în timp, va face sa  fim mulțumiți sau nu de produs ( tesatura aleasa pentru canapea).

Materialele care au in componenta bumbac sau in,  Jacquard-ul, de exemplu, sunt foarte eficiente, sunt groase, foarte rezistente și au  mare varietate estetică, cu sute de culori, modele și imprimeuri, ceea ce vă va facilita găsirea cel mai bun stil pentru camera de zi.

Există și alte tipuri de materiale de tapiterie, cum ar fi  plusurile, catifeaua, imitatia de piele, piele ecologica sau naturala ,printre care gasim si materiale ignifuge, cu rezistenta mare la scamosare si exfoliere,care pot fi o alegere potrivita pentru tapiteria canapelei Dvs

De fapt, acum ,pe piata gasim o varietate mare de materiale  pentru canapele, cu aproape orice compoziție si tratament

IDENTIFICĂ CEA MAI BUNA ALEGERE

Pe lângă aceste criterii, dacă doriți să vă asigurați că țesătura prezentată vi se potrivește cu adevărat pentru tapițeria canapelei, trebuie să verificați dacă nu există deformări și deschideri în bătătura firului atunci când întindeți mai tensionat  țesătura.

Desigur, trebuie să verificați dacă a fost tratat corespunzător împotriva focului ( eticheta ignifugă trebuie să apară în caracteristicile tehnice ).

De asemenea, daca este necesar ,asigurați-vă că țesătura are rezistența adecvată împotriva zgârieturilor animalelor de companie

Trebuie sa simtiti textura, care trebuie să fie plăcută pentru toate anotimpurile si bineinteles sa fie ceea ce cautati

Toate acestea sună complicat, dar cu ajutorul vânzătorului/tapiterului și cu garanția unei mărci bune de țesături, este mult mai ușor decât pare.

În cele din urmă, vă sfătuim să luați în considerare problema întreținerii țesăturii canapelei. După cum probabil știți tehnologia clenaboo este bazată pe un tratament care acoperă fiecare fibră cu un strat molecular invizibil care împiedică pătrunderea murdăriei în țesătură, astfel încât să fie foarte ușor și rapid să eliminați toate petele accidentale.

 

Trebuie remarcat faptul că  de a nu fi spălate  în mașina de spalat,se  contribuie la creșterea duratei de viață a țesăturii și, prin urmare, permite păstrarea acesteia mai mult timp ..

Acest tratament,este  foarte potrivit în cazul familiilor cu copii mici și / sau animale.

Prin urmare nu este atât de greu, nu-i așa? Important este să solicitați, dupa caz, sfatul unor buni profesioniști, nu numai vânzătorului din magazin, ci și tapiterului sau producătorului țesăturii care acoperă canapeaua cu, care de altfel vei petrece mult timp și vei împărtăși multe momente din viața ta …

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *