Regina Elisabeta a II-a a murit după 70 de ani de domnie

Regina Elisabeta a II-a a murit după 70 de ani de domnie

Elisabeta a II-a, regina Angliei, a murit joi, 8 septembrie 2022, după 70 de ani de domnie. În cursul zilei, aceasta a fost plasată sub supraveghere medicală la Balmoral (Scoția), din cauza unei stări de sănătate considerată îngrijorătoare de medicii ei. Familia lui s-a adunat lângă patul lui. Prințul William a sosit după-amiaza târziu, însoțit de Prințul Edward și Prințul Andrew.

Elisabeta a II-a a murit. Regina Angliei a murit joi, 8 septembrie 2022, după 70 de ani de domnie.

Elisabeta a II-a a fost plasată mai devreme în cursul zilei sub supraveghere medicală. Medicii reginei Angliei, în vârstă de 96 de ani, au indicat joi, 8 septembrie 2022, că a fost plasată „sub supraveghere medicală”, provocând îngrijorare cu privire la starea ei de sănătate.

O stare de sănătate îngrijorătoare de câteva zile. Miercuri, Elisabeta a II -a fusese deja nevoită să anuleze o întâlnire de lucru, medicii ei sfătuindu-o să se odihneasca.

 Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

„Regina a murit  la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoarta vor rămâne la Balmoral în seara asta și se vor întoarce la Londra mâine”, a spus Palatul Buckingham într-un comunicat, un anunț întâmpinat cu o emoție enormă în Regatul Unit, unde Elisabeta a II-a. a fost  foarte populara.
Steagul britanic a fost coborât în ​​berb pe Palatul Buckingham, unde s-au adunat sute de oameni, la momentul anunțării morții Reginei Elisabeta a II-a.
Ursula Von der Leyen laudă „curajul” reginei și este în „gânduri” cu ea 
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că este în „gânduri și rugăciuni” cu Regina Elisabeta a II-a, lăudând „curajul extraordinar” al monarhului în vârstă de 96 de ani.
„Ea reprezintă întreaga istorie a Europei, casa noastră comună cu prietenii noștri britanici (…). Este o legendă în ochii mei și de aceea rugăciunile mele o însoțesc”, a declarat șeful executivului UE la o conferință de presă. în Rotterdam (Olanda).
Joe Biden spune că este „în gând cu regina și familia ei” 
Joe Biden și soția sa Jill se gândesc „la regina (Elizabeth a II-a) și la familia ei”, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe în această după-amiază.
Președintele american, în timpul unui interviu de joi cu mai mulți lideri, inclusiv premierul britanic Liz Truss, i-a spus acestuia din urmă că „s-a gândit mult la regina și la poporul Regatului Unit”, a declarat din nou John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, indicând că Joe Biden a fost ținut informat în mod regulat cu privire la acest subiect.
Regina Elisabeta a II-a a sărbătorit pe 6 februarie 2022 70 de ani de la urcarea sa la tron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.