Cum se plateste online factura Hidroelectrica ?

Plata factura Hidroelectrica

Plata facturii la Hidroelectrica va deveni mult mai rapidă odata cu instalarea aplicatiei iHidro În momentul în care furnizorul emite factura, ești notificat în aplicație și o poți plăti în câteva secunde.

In Aplicația ONLINE a bănci, prin intermediul unui ȘABLON, în care trebuie sa completați datele de identificare a plății, menționate în factură

Pentru a putea vizualiza factura Hidroelectrica , este necesar să  trimiteți CNP-ul trecut în contract, pentru validare, urmând apoi să primiți pe adresa de e-mail, link-ul paginii în care veți vedea factura.

Cum se plateste factura Hidroelectrica

Hidroelectrica și-a lansat propria aplicaţie de facturare -Plata factura Hidroelectrica

iHidro, este aplicatia Hidroelectrica care  oferă clienților companiei posibilitatea de a-și plăti mai ușor facturile, dar și să vadă istoricul consumului și să transmită indexul lunar. Aplicația este disponibilă atat pentru sistemele Android și iOS, cat și pentru computere desktop.

Pentru a putea vizualiza facturile, este necesar să trimiteți CNP-ul  Dvs , care este trecut în contract, pentru validare, urmând apoi să primiți pe adresa de e-mail, link-ul paginii în care veți putea  vedea facturile.

Plata factura  Hidroelectrica: verificare, modalitati de plata

Ați primit factura hidroelectrică și vreți să vă asigurați că este corectă și că nu conține erori? Sau poate vreți să aflați mai multe despre cum se calculează și se emite factura hidroelectrică și ce opțiuni aveți pentru plata ei?

În acest articol, vă vom explica cum să verificați factura hidroelectrică: de la cum se identifică datele personale și locul de consum, până la cum se interpretează componentele facturii și cum se compară cu consumul real de energie electrică.

De asemenea, vă vom arăta cum puteți primi factura hidroelectrică în format electronic sau tipărit și cum puteți alege modalitatea de plată cea mai convenabilă pentru dvs.

Plata factura Hidroelectrica

Facturile Hidroelectrica vor putea fi primite și pe telefonul mobil. Compania va pune la dispoziția clienților o aplicație

Hiroelectrica a lansat aplicatia iHidro  prin care clienții vor putea gestiona  si plati facturile .

„Aplicația  destinata clienților noștri este disponibila în curând pentru sistemele de operare  iOS  dar si pentru Android.

Acestea sunt în curs de dezvoltare și momentan lucrăm la sincronizarea acestora cu bazele de date, urmând să parcurgem pe rând etapele de testare și lansare efectivă. Sincronizarea aplicației  cu sistemul informatic se va realiza după probarea funcționării conforme a noilor softuri”, se precizează în anunțul facut de un reprezentant al companiei de stat.

Plata factura  Hidroelectrica- Cum platesti factura?

Pentru a plăti factura hidroelectrică, aveți mai multe opțiuni: online sau offline. Fiecare opțiune are anumite condiții și termene pe care trebuie să le respectați pentru a evita penalitățile sau întreruperea furnizării de energie electrică. În continuare, vă vom prezenta cum puteți plăti factura hidroelectrică online sau offline și ce trebuie să știți despre fiecare opțiune.

Plata  factura Hidroelectrica online

 

Plata online a facturii Hidroelectrica  prin intermediul aplicatiei este cea mai rapidă și mai comodă modalitate de plată. Pentru a plăti factura hidroelectrică online, trebuie să urmați următorii pași:

-Accesați site-ul Hidroelectrica: https://client.hidroelectrica.ro/
-Autentificați-vă cu numele de utilizator și parola sau creați-vă un cont nou dacă nu aveți unul
-Accesați secțiunea “Facturi” și selectați factura pe care doriți să o plătiți
-Alegeți modalitatea de plată preferată: card bancar, transfer bancar sau mandat poștal
-Completați datele solicitate și confirmați plata
-Verificați dacă ați primit confirmarea plății pe e-mail sau SMS
-Plata online a facturii Hidroelectrica trebuie efectuată în termen de 45 de zile pentru clienții casnici și 30 de zile pentru clienții non-casnici de la data emiterii facturii. Dacă nu plătiți factura la timp, veți fi penalizați cu o dobândă de întârziere de 0,02% pe zi din suma restantă.

 

Plata factura Hidroelectrica

   IMPORTANT

Dacă nu plătiți factura în termen de 90 de zile pentru clienții casnici și 60 de zile pentru clienții non-casnici, veți fi întrerupți de la furnizarea de energie electrică.

Plata  factura Hidroelectrica- cum achiti factura offline?

Plata offline a facturii Hidroelectrica este o modalitate tradițională de plată. Pentru a plăti factura hidroelectrică offline, trebuie să urmați următorii pași:

Luați factura hidroelectrică în format tipărit sau imprimați-o din formatul electronic
Mergeți la unul dintre punctele de plată partenere: ghișeele băncilor, oficiile poștale sau sediile sucursalelor Hidroelectrica.

Depuneți numerarul sau ordinul de plată corespunzând sumei facturii
Păstrați chitanța sau dovada plății pentru eventualele clarificări sau contestații
Plata offline a facturii Hidroelectrica trebuie efectuată în termen de 45 de zile pentru clienții casnici și 30 de zile pentru clienții non-casnici de la data emiterii facturii.

Dacă nu plătiți factura la timp, veți fi penalizați cu o dobândă de întârziere de 0,02% pe zi din suma restantă. Dacă nu plătiți factura în termen de 90 de zile pentru clienții casnici și 60 de zile pentru clienții non-casnici, veți fi întrerupți de la furnizarea de energie electrică.

Plata  factura Hidroelectrica SA -Plata online

– In Aplicația ONLINE a băncii, prin intermediul unui ȘABLON, în care trebuie sa completați datele de identificare a plății, menționate în factură
– La Automatele de plată, așa cum sunt detaliate mai jos
– Prin scanarea Codului de Bare, la partenerii care au această facilitate
– Prin DIRECT DEBIT

Mandatul de Direct Debit – se pot încheia, fie prin aplicația ONLINE a băncii respective, fie în baza completării și depunerii Mandatului de Direct Debit la banca al cărui client sunteți si este intrabancar.
CODUL de CLIENT, de forma 9900000001 – începe cu 99 și are 10 cifre – este elementul de identificare, pe care trebuie să îl treceți în Mandatul de Direct Debit.
-oricine, chiar dacă este sau nu este client Hidroelectrica , pe IBAN-ul său, poate încheia

Mandat de Direct Debit :
– pentru oricine este client Hidroelectrica
– pentru câți clienți dorește

Un client al Hidroelectrica poate avea un singur Mandat de Direct Debit.

Plata factura Hidroelectrica

 • Clienții următoarelor bănci, pot face plăți online , prin modalitățile de mai jos:
 • BANCA
 • APLICAȚIE ONLINE ȘABLON  HIDROELECTRICA
 • SCAN COD BARE
 • AUTOMAT DE PLATĂ
 • DIRECT DEBIT
 • GEORGE– TRANSFER NOU-PLĂȚI FACTURI-ENERGIEHIDROELECTRICA DA, DA, DA
 • You BRD – PLĂȚI – PLĂȚI FACTURI – FACTURIER
 • HIDROELECTRICA – – DA
 • BT24 / NEO / PAGO / BT Pay / BT Expres – DA DA
  DA – DA –
 • RAIFFEISEN Online – PLATĂ NOUĂ – HIDROELECTRICA – – DA
 • Mobile Banking – PLĂȚI – PLĂȚI UTILITĂȚI&DONAȚII –
 • PLATĂ NOUĂ – Energie, gaz si apă – HIDROELECTRICA DA DA –
  SelfPay – DA DA –
 • POȘTA ROMÂNĂ** – pentru CARD cf OUG166/2022 DA – –
 • Virament, prin Ordin de Plata, în contul IBAN: RO63 RNCB 0072 0183 3187 0495
  (DETALII PLATA > CONT CONTRACT si Număr Factură)

Pentru identificarea plății, atat la ȘABLOANE cat și la Automatele de Plată, se vor trece detaliile de plată :
CONT CONTRACT și NUMĂR FACTURĂ.
**POȘTA ROMÂNĂ – DATA PLĂȚII este considerată data la care Hidroelectrica este informată de plata sau încaseaza banii, nu data la care se face
plata la POȘTĂ. Conform OG13/2013, termenul de circulație este de 3 zile lucrătoare. Vă recomandăm sa achitați în timp util facturile.
-Plățile care nu respectă modalitațile de plată de mai sus si conditiile de plată, vor fi procesate cu întarziere, nu vor fi prelucrate sau vor fi
returnate, dupa caz.

Plata factura Hidroelectrica

Puteti vizualiza factura Hidroelectrica si plata factura Hidroelectrica  si la adresa https://client.hidroelectrica.ro/facturi iar plata online se poate face din aplicatia bancilor din tabelul de mai jos.

 

Website oficial hidroelectrica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *