Sari la conținut

Alegerile prezidențiale în Moldova- corupția în centrul dezbaterilor

  • de
Cetăţenii Republicii Moldova îşi aleg astăzi preşedintele, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.
In acest tur  se confruntă actualul presedinte, Igor Dodon şi candidata opoziţiei pro-europene  Maia Sandu. 
În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, Moldova a văzut diviziunea crescândă între susținătorii Uniunii Europene și cei care preferă tutela Moscovei.
 
Pe un fundal de corupție și sărăcie, mulți alegători speră la victoria candidatului liberal, Maia Sandu, acum singură în disputa împotriva președintelui  Igor Dodon.
Emoția a ajuns de aceasta data  în orașul istoric Soroca, la trei ore de mers cu mașina de capitala Moldovei, Chișinău. La marginea Nistrului, acest râu lung care marchează granița șerpuitoare cu Ucraina din nordul țării,ca si in alte localitati, alegerile prezidențiale sunt înca in desfășurare.
Chipuri de candidați  pe panouri uriașe, o serie de „programe speciale” difuzate la televiziunile și radiourile locale, plăci violete atașate la clădirile alese ca „birou electoral” (secțiile de votare): aici, ca si  în toate țările care alcatuiesc  diaspora, toată lumea asteapta  rezultatele celui de-al doilea tur  al acestor alegeri,de astazi duminică, 15 noiembrie 2020.

 

Secţiile de vot s-au deschis la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00. În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu (PAS) a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

 Alertă cu bombă la o secție de vot din Frankfurt

La ora 16:55 activitatea secției de vot din Frankfurt a fost suspendată după ce s-a înregistrat o alertă cu bombă, conform TV8.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *