1 Decembrie -Ziua Nationala a Romaniei

Actualitate1 Decembrie -Ziua Nationala a Romaniei

La mulți ani, România! La mulți ani romanilor de pretutindeni!

Astăzi este Ziua Națională a României, se împlinesc 102 ani de la  Marea Unire de la Alba-Iulia.

Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezinta  Ziua Nationala a Romaniei ,care prima data a fost celebrata ca zi nationala de 1 Decembrie  in anul 1990 la Alba-iulia.

Anual, cu ocazia Zilei Naționale, în cele mai mari orașe ale țării au loc evenimente și manifestații publice gratuite, la care pot avea acces toti romanii. Alba Iulia este punctul principal de atracție pentru locuitorii din toată țara. Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia găzduiește de obicei  o spectaculoasă paradă militară,parada care anul acesta va fi restrensa.

1 Decemrie 2020 ,Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata de o ceremonie restransa ,in contextul pandemiei SARS COV 2, in toate orasele tarii.

Sarbatoare Nationala  In  contextul pandemiei ,oficialitatile romane au decis sa renunte la marea parada militara ,organizata in fiecare an la 1 Decemrie, cu ocazia Zilei Nationale.

- Advertisement -

In acest an  la Bucuresti ,va fi organizata o ceremonie restransa, care va dura aproximativ 20 minute, la care vor fi invitati reprezentantii personalului medical.

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa  începând cu ora 11:00, la ceremonia oficială , organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală.

La aceasta defilare  vor fi prezenti presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si presedintele interimar al Senatului ,Robert Cazansiuc. In timpul ceremoniei  circulația rutieră din zona Arcului de Triumf va fi interzisa.

Pe de alta parte , in mai multe orase mari ale tarii, ceremoniile desfasurate cu ocazia Zilei Nationale au fost restranse.

Ziua Naţională este marcată de patriotism, fiind organizate parade militare, ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.