Masca din stofa facuta acasa: oidee buna sau rea?

Pentru a vă proteja de Covid-19, principala regulă de urmat este respectarea izolarii.

Masca din țesătură realizată acasă ar fi o idee bună, potrivit multor experți. Doar pacienții și cadrele medicale aflate în contact strâns cu persoane infectate au nevoie într-adevăr de o mască chirurgicală.

Coronavirusul, se pare ca poate fi  transmis prin aer. Se poate transmite prin microparticule emise prin tuse, vorbire sau strănut, capabile să se proiecteze până la un metru distanță.

Acesta este motivul pentru care, pentru a vă proteja sănătatea Dvs și a celorlalți, este esențial să rămâneți acasă, să respectați distanțele sigure când vă confruntați cu un public, să vă spălați mâinile în mod regulat și să stranutati și sa tusiti” în cot.”

După cum ne reamintește Organizația Mondială a Sănătății , purtarea unei măști este recomandată doar  îngrijitorilor în contact strâns cu pacienții. Printre altele, există o procedură pe care publicul larg nu o cunoaște și nu o aplică.

Mulți profesioniști lucrează fără protecție, din cauza lipsei de echipament, lipsa care poate fi diminuata. De acum încolo, măștile din farmacii pot fi achizitionate  de către îngrijitori cu cardul profesional si persoanele fizice .

Totul despre infecțiile coronavirusului respirator

In fața de acestei  lipse de masti, rămâne o opțiune pentru toți designerii și pasionații de bricolaj: masca din țesătură facuta acasa .  Aceasta poate fi o  o opțiune suplimentară fără obligații si pentru personalul medical care nu este în contact cu pacienții cu coronavirus.

Pe rețelele de socializare, grupuri de internauți oferă, de asemenea, modele, măști făcute de ei sau oferă sfaturi pentru înfășurarea unei eșarfe sau a unei eșarfe în jurul gurii și nasului.

Ce zici de aceste soluții?

Experții intervievați o repetă toată ziua: un simplu țesut nu este o protecție eficientă împotriva coronavirusului. O mască trebuie schimbată la fiecare trei sau patru ore,sau trebuie spălată zilnic în condiții speciale. Nu trebuie atinsă sau mișcată și respectă standardele specifice de fabricație.

Măștile sunt utile pentru a vă proteja de coronavirusul Covid-19?

Societatea  de igienă spitaliera indică faptul ca   este necesar „să evitați utilizarea altor tipuri de protectie  în locul măștilor chirurgicale (măști de țesătură, măști de hârtie, pânze legate în spatele cap) din cauza datelor științifice privind eficacitatea (etanșeitatea) foarte  slabe „.

În rezumat, masca de țesătură este folosită pentru a liniști psihologic, dar nu fizic. Spălarea mâinilor cu săpun elimină mult mai eficient microorganismele dăunătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *