Sari la conținut

Lupta sportivilor paralimpici după amânarea Jocurilor de la Tokyo

  • de

Ca urmare a anuntului facut de  Comitetului de Organizare de la Tokyo 2020 privind amânarea Jocurilor paralimpice din 2021, acestea vor avea loc în sfârșit în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.

Amânarea Jocurilor Paralimpice din cauza pandemiei Covid-19, „consolidează” dificultățile deja numeroase ale sportivilor cu dizabilități.

Dincolo de această problemă,  amânarea  pune probleme  în sportul paralimpic. Fostul sportiv Marie-Amélie Le Fur știe bine acest lucru. „Întrebările și anxietățile provocate de amânare, deja puternice în rândul sportivilor cu putere de muncă, sunt cu atât mai mult pentru sportivii paralimpici”, avansează tripla campion paralimpic, acum președinte al Comitetului Paralimpic și Sport francez.

Dacă odihna forțată nu este niciodată benefică pentru sportivi, este cu atât mai puțin pentru sportivii cu dizabilități. „În ciuda restrictiilor, continuăm să ne antrenăm! Acest lucru este important pentru noi,la capitolul sănătate „, explică Perle Bouge, membru al echipei franceze de canotaj cu handicap.

„Simt dureri cronice”
Cea mai mare provocare pentru acești sportivi este să își păstreze mobilitatea deja limitată în această situație neobișnuită. Menținerea unei activități sportive și accesul minim la asistență medicală devine o problemă importantă. „Există legături foarte puternice între sport și autonomie”, spune un alt sportiv.

De la anunțarea amânării jocurilor din cauza pandemiei globale de coronavirus, până la luarea în considerare a mai multor opțiuni,vinerea trecuța, guvernatorul Tokyo, Yuriko Koike, menționeza inca o posibila schimbare in perioada de  primăvara a anului 2021. Aceasta, pentru a evita marile vârfuri de căldură care sunt înregistrate de obicei  vara in  capitala japoneză. Dar această soluție poate fi soluționată ulterior.

Noile date pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost anunțate luni

Programate inițial între 24 iulie și 9 august 2020, înainte de amânarea lor din cauza coronavirusului, acestea vor avea loc în sfârșit în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *