Donald Trump ,aproape involuntar și-a recunoscut înfrângerea

În timp ce acuzația de înșelăciune a fost expusă de către președintele ieșit de la sfârșitul scrutinului, ea este mult mai rar preluată în cadrul procedurilor actuale.

 Vineri, 13 noiembrie , Donald Trump si-a recunoscut ,infrangerea. Președintele Statelor Unite vorbea în grădina de trandafiri a Casei Albe pentru a se felicita pentru progresele înregistrate în ceea ce privește progresul unui vaccin împotriva Covid-19.

Obligat să evoce izbucnirea contaminărilor în țara sa, el a asigurat că „această administrație nu va decide asupra izolarii” .  „Orice se va întâmpla în viitor, cine știe ce administrație va fi. Cred că timpul ne va spune ”, a adăugat președintele.

Această ezitare, apoi revenirea bruscă la biroul oval fără a răspunde la o singură întrebare după elogiile secretarului său de sănătate, Alex Azar, și apoi vicepreședinte, Mike Pence, au subliniat cât de „consumat” este cu rezultatul alegerile prezidențiale, la aproape o săptămână după anunțul victoriei democratului din 7 noiembrie.

Pentru că președintele a continuat să afirme, vineri, că alegerile nu sunt încă jucate, de două ori, el a asigurat pe contul său de Twitter că buletinul de vot din 3 noiembrie a fost „trucat” . Și el a spus că „este încurajator să vedem tot acest sprijin enorm, în special aceste adunări spontane care înfloresc în toată țara, inclusiv  în [Washington]  DC”.

O acuzație de fraudă pe care nimic nu o susține

Președintele Statelor Unite, asigurând înainte de alegeri că nu poate pierde , este acum obligat să apere o teorie pe care nimic, sau aproape nimic, nu o susține. În timp ce acuzația de fraudare a alegerilor  a fost atacată de Donald Trump  la sfârșitul scrutinului, aceasta este mult mai rar preluată în actualele proceduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.