Donald Trump ,aproape involuntar și-a recunoscut înfrângerea

În timp ce acuzația de înșelăciune a fost expusă de către președintele ieșit de la sfârșitul scrutinului, ea este mult mai rar preluată în cadrul procedurilor actuale.

 Vineri, 13 noiembrie , Donald Trump si-a recunoscut ,infrangerea. Președintele Statelor Unite vorbea în grădina de trandafiri a Casei Albe pentru a se felicita pentru progresele înregistrate în ceea ce privește progresul unui vaccin împotriva Covid-19.

Obligat să evoce izbucnirea contaminărilor în țara sa, el a asigurat că „această administrație nu va decide asupra izolarii” .  „Orice se va întâmpla în viitor, cine știe ce administrație va fi. Cred că timpul ne va spune ”, a adăugat președintele.

Această ezitare, apoi revenirea bruscă la biroul oval fără a răspunde la o singură întrebare după elogiile secretarului său de sănătate, Alex Azar, și apoi vicepreședinte, Mike Pence, au subliniat cât de „consumat” este cu rezultatul alegerile prezidențiale, la aproape o săptămână după anunțul victoriei democratului din 7 noiembrie.

Pentru că președintele a continuat să afirme, vineri, că alegerile nu sunt încă jucate, de două ori, el a asigurat pe contul său de Twitter că buletinul de vot din 3 noiembrie a fost „trucat” . Și el a spus că „este încurajator să vedem tot acest sprijin enorm, în special aceste adunări spontane care înfloresc în toată țara, inclusiv  în [Washington]  DC”.

O acuzație de fraudă pe care nimic nu o susține

Președintele Statelor Unite, asigurând înainte de alegeri că nu poate pierde , este acum obligat să apere o teorie pe care nimic, sau aproape nimic, nu o susține. În timp ce acuzația de fraudare a alegerilor  a fost atacată de Donald Trump  la sfârșitul scrutinului, aceasta este mult mai rar preluată în actualele proceduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *