COVID-19 poate duce la o trauma globala, avertizează FMI

Recesiunea  provocata de COVID-19 ar putea fi mai rea decât în ​​timpul crizei financiare din 2008, avertizează FMI

Recesiunea globală în urma pandemiei coronavirusului ar putea fi mai rea decât cea care a urmat crizei financiare din 2008, a avertizat luni șefa FMI, Kristalina Georgieva, în timpul unei convorbiri conferințe G20.

Într-o declarație, ea a spus că a avertizat miniștrii finanțelor și bancherii centrali că perspectivele pentru creșterea globală sunt „negative” pentru 2020 și a spus că ar trebui să ne așteptăm la „o recesiune cel puțin la fel de severă ca în timpul crizei financiare din 2020 sau mai rău „.

„Dar ne așteptăm la o recuperare în 2021”, a adăugat ea mai optimist. Cu toate acestea, „pentru a ajunge acolo, este esențial să se acorde prioritate la contenție și să se consolideze sistemele de sănătate”, peste tot in lume

„Impactul economic este și va fi grav, dar cu cât virusul COVID-19 este oprit mai rapid, cu atât recuperarea mai rapidă și mai puternică”, a mai spus ea.

Ca toți ceilalți, suntem profund preocupați de evoluția coronavirusului și a tragediei umane care îl înconjoară. Având în vedere îngrijorările tot mai mari de sănătate în ceea ce privește virusul, conducerea grupului FMI și a Băncii Mondiale și a consiliilor lor au convenit să pună în aplicare un plan comun pentru a adopta un format virtual pentru reuniunile celor doi din primăvara acestui an. Obiectivul nostru este să răspundem bine nevoilor țărilor noastre membre, asigurând în același timp sănătatea și siguranța participanților la aceste întâlniri și a personalului celor două instituții.

„Rămânem pe deplin angajați să menținem un dialog productiv cu țările noastre membre și vom exploata pe deplin capacitățile noastre de conectare la calculator și virtuale pentru a organiza consultările noastre esențiale cu acestea. De asemenea, vom continua să împărtășim analizele celor două instituții. Cu acest format adaptat, suntem convinși că țările noastre membre vor putea într-adevăr să discute problemele urgente ale economiei mondiale în cadrul acestor reuniuni din primăvară. ”

Departamentul de Comunicare FMI

Sursa: Belga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.