Sari la conținut

Investiția în infrastructură este o prioritate

Din Romania de azi catre Romania de maine

Coronavirusul ar trebui să servească drept electroșoc. Trebuie să ne împingă să mergem mai repede, mai departe sa respectam regulile , impreuna sa le aplicam și să facem din Romania o țară pionieră,  de ce nu chiar exemplară, pentru învățarea deschisă și la distanță.  Acest lucru presupune un angajament iremediabil și o convergență a tuturor eforturilor. Începând desigur  cu întrebarea „ce putem invata?”: investiția în infrastructură trebuie să rămână prioritatea pentru care statul și autoritățile locale sa se mobilizeze deja. Generalizarea în bandă largă și viteza foarte mare pe întreg mapamondul este un imperativ absolut.

Depolitizarea managementului infrastructurii de sănătate

Este deasemenea imperativ necesar sa se impementeze o strategie de prioritizare a investițiilor in spitale, care implică o reducere a costurilor de tratare a pacientului. Fondurile Comisiei Europene sunt o sursă sustenabilă de finanțare pentru acest proiect esențial pentru o „Romanie normala”, pentru noi toți. Spitalele din Romania tratează cu 1.4 milioane mai mulți pacienți decât ar fi capabile în parametri optimi.

Rețeaua de furnizare a serviciilor 

Dacă, calitatea transmisiei este importantă, conținutul este cel puțin la fel de mult. Există multe resurse digitale, poate prea multe. Acum este esențial să se bazeze pe un traseu  clar identificabil. Calitatea lor trebuie să fie garantată și accesibilitatea acestora să fie mai ușoară,în special în chestiuni financiar-bancare.

Elaborarea unui set de criterii pentru prioritizarea investițiilor.

Ca stat membru UE, România are acces la finanțare extrabugetară pentru infrastructura educaţională. Intr-o țară precum Romania ar  trebui să se regăsească o ofertă  educationala digitală de primă clasă, capabilă să completeze temporar (intr-o perioada de criza), sau de ce nu permanent medierea didactică esențială, inclusiv, mai mult, oferind schimburi interactive la distanță între cursanți și formatori. Acest punct de vedere ,poate fi  unul foarte  important.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *