Sari la conținut

Coronavirus : Institutul Pasteur consideră că a găsit un medicament eficient împotriva Covid-19

  • de


SĂNĂTATE :Cercetătorii de la Institutul Pasteur ,din Lille cred că au găsit deja un medicament  eficient împotriva Covid-19

Cercetătorii de la Institutul Pasteur din Lille au confirmat  că au găsit o moleculă eficientă pentru un tratament împotriva Covid-19.
Acest medicament, al cărui nume rămâne secret, a fost supus unor teste in vitro foarte extinse din iunie.

Drogul mult așteptat? Cercetătorii de la Institutul Pasteur din Lille au confirmat, că au găsit o moleculă eficientă împotriva Covid-19. „Rămâne să se efectueze un studiu clinic pentru a valida definitiv activitatea antivirală a acestei molecule”, a spus un membru al echipei de cercetare.

Potrivit acestuia, această întindere de acasă poate merge destul de repede. „Avem nevoie de câteva sute de pacienți pentru aceste studii”, spune el. Dar, deocamdată, lipsa finanțării este cea care ne împiedică. Conform informațiilor noastre,  lipsesc cinci milioane de euro și a fost adresată statului o cerere de ajutor care „nu și-a arătat prea mult interes până acum.

O singura moleculă și-a arătat eficiența până la final. Și nu este hidroxiclorochina. „Această moleculă a ieșit pozitivă în timpul primelor proiectii, dar nu s-a menținut pe modele mai complexe, ceea ce arată limitele eficacității sale clinice”, continuă el.

Deci, ce este acest drog minune? Deocamdată, numele său rămâne secret. „Vrem să evităm piața paralelă și controlul stocurilor, deoarece este un medicament care există acum pe o piață mică.”

Potrivit cercetătorilor, „Experiența cu acest produs este suficientă pentru a ști că poate fi eficientă cu doza normală administrată, atât la copii, cât și la adulți. Și avertismentele despre efectele secundare sunt rare ”.

Prin urmare, aceasta  strategie, în colaborare cu laboratoarele Apteeus, specializată în repoziționarea medicamentelor, pare să fi dat rezultate. Acest proiect de cercetare a constat în testarea a aproximativ 2.000 de molecule pentru a găsi acele molecule care ar putea servi drept tratament, în așteptarea unui posibil vaccin.

Intr-un interviu cercetătorul în virologie, Jean Dubuisson, și-a arătat deja optimismul în găsirea unei molecule capabile să prevină simptomele Covid-19 destul de repede.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *