Organizația Mondială a Sănătății recomandă interzicerea ecranelor pentru copiii sub 2 ani și limitarea utilizării acestora la o oră pe zi între 2 și 5 ani.
Mai puține ecrane, mai mult timp pentru redare și mișcare. Aceasta este ceea ce susține Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru copiii mici în noile sale recomandări lansate pe 24 aprilie.
Pe baza analizei datelor științifice, Agenția pentru Sănătate a stabilit obiective pentru timpul activității fizice, expunerea la ecrane și somn pentru copiii sub 5 ani. Interesul: „să ajute la construirea unor obiceiuri bune încă din copilărie”, a spus OMS într-un comunicat. Aceasta este o provocare majoră, într-un moment în care proporția copiilor supraponderali sau obezi depășește acum 30%.
Experții vă recomandă să vă minimizați mai întâi timpul petrecut în fața unui ecran, așezat pe un scaun, cărucior sau legat în spate. Activitățile sedentare, în care copilul stă mult timp, ar trebui evitate „pe cât posibil” și în mod ideal nu ar trebui să dureze mai mult de o oră la rând.
În același timp, OMS recomandă mai multe perioade de activitate fizică pe zi, a căror durată crește odată cu vârsta. Pentru copiii cu vârsta sub un an, OMS recomandă, de exemplu, covoare interactive. Copiii care nu știu încă cum să se deplaseze ar trebui să rămână acolo cel puțin 30 de minute pe stomac. Aceste perioade de activitate cresc cu până la 3 ore pe zi pentru cei între 1 și 4 ani, inclusiv cel puțin o oră intensivă de la 3 ani.