Sari la conținut

Chesterfield ,simbolul britanic

  • de

Fotoliul  Chesterfield, simbolul britanic

Situat într-o zonă din centrul Angliei, Chesterfield este un oraș britanic care a reprezentat mult timp tipul de fotoliu din piele cu un sezut confortabil, căptușit.

 

Deși este dificil să se determine originea acestuia, există multe versiuni ale istoriei sale. Unele cărți îi atribuie originea unui lord Stanhope, contele de Chesterfield din secolul al XVIII-lea, care a făcut ca un meșter al orașului să facă un fotoliu permițându-i să se așeze fără să-și încrețească hainele. Aceasta ar fi originea acestui fotoliu tipic caracterizat prin cotiere rotunjite , sezut  confortabil si bumbi imbracati. Un moștenitor al acestuia  ar fi ajutat atunci să facă cunoscut acest scaun reproducându-l de mai multe ori.

Ulterior, Imperiul Britanic și coloniile sale au făcut publicitate neintenționată a acestui scaun în întreaga lume. În cea mai mare parte, modelul Chesterfield rămâne asociat cu Anglia.

Cluburile gentlemenilor englezi din clasa superioară britanică din suburbiile londoneze au contribuit foarte mult la imaginea acestui model , oferind cluburilor lor private numeroase canapele și fotolii Chesterfield. Epoca victoriană a pierdut  această imagine internațională și notorietate, asociată fără îndoială cu Anglia.

De ce Chesterfield a reușit să treacă prin ani fără să-și piardă splendoarea? Pur și simplu pentru că fabricarea sa tradițională cu piele naturală capătă o patină în timp și conferă un caracter unic fiecărui exemplar.

Rafinat si poate uneori  discret, fotoliul Chesterfield poate fi ușor asociat cu multe stiluri de decorare, aducând un plus de eleganță unic.

În atelierul nostru RenovArt Bucuresti, puteți reface tapiteria sau umplutura setului Dvs Chesterfield , în timp ce selectați sezutul său, ferm sau flexibil în funcție de preferințe. Cadrul său solid din pin și căptușeala din spumă poliuretanică asigură un confort de neegalat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *