Amenajarea bucatariei

Zona de luat masa- în living sau cameră separată ,bucataria,o  putem incadra intr-un spațiu în multe feluri. Această cameră necesită îngrijiri speciale în ceea ce privește aspectul: unde să creezi bucataria? într-un living,  într-o camera independenta? Ce tip de masă vrei să alegi?

Sfaturile noastre pentru a vă amenaja sala de mese și pentru a o aduce la viață.
Fie că este o bucătărie deschisa, „comunicând” cu living-ul sau independenta, sala de mese trebuie amenajată și decorată cu grijă.

Faceți bucataria  un loc armonios
Zona de luat masa trebuie să fie concentrata pe  nevoile  locuitorilor casei. Camille Hermand, un cunoscut designer de interior ne sfatuieste sa acordăm o a doua utilizare mesei. de exemplu, dacă sunt copii în casă, punem masa în mijlocul camerei pentru a crea un loc pentru teme sau pentru colorat.

Masa și scaunele creează ritmul. Diversificați scaunele, recomandă Camille Hermand. De exemplu, așezați un scaun destul de confortabil lângă un scaun ușor mai rigid. Masa va fi mai dinamică și mai convingătoare. Mobilitatea oaspeților și mobilierul aduc o notă  umor  în jurul mesei.

Amenajarea  unei zone mese de luat masa

Poziționează corect masa
Calitatea principală  este aceea ca trebuie să fie practică . Între  masa  și zona unde se gateste , planificați o cale de acces facila  pentru numeroasele drumuri. În mod similar, nu neglijați perimetrul necesar pentru scaune pentru a permite tuturor să stea confortabil. Spațiul din jurul mesei este esențial și pentru o bună circulație.

În funcție  de dispunerea camerelor, zona de luat masa poate fi in living ,cu deschidere  la  bucătărie. Deschiderea spațiului permite o fluiditate mai mare . Înainte de a face alegerea, imagineaza-ti dezavantajele și avantajele fiecărei configurații. Chiar dacă este la modă, bucătăria deschisă nu este pentru toată lumea.

 Delimitati zona de lounge
Dacă bucataria si camera de zi au acelasi spatiu, separați-le clar activitățile. Pentru a face acest lucru, jucați-vă cu lumina. „Spre deosebire de credința populară, masa nu stă întotdeauna în partea luminoasă a camerei, potrivit lui Camille Hermand. Poate fi instalată într-un spatiu din spate,de exemplu,  pentru a favoriza lumina la nivelul camerei de zi. Un mod original de a crea de asemenea un colț confortabil pentru mese in cadrul familiei sau prietenii.

Sfaturi si idei:

-în spatele mesei,  poti pune o lampă cu pandantiv sau colorata.
-in bucatarie amenajează un raft pe care sa pui  borcane transparente, de diferite forme şi culori, umplute cu diferite  condimente.
-foloseşte vase de lut pictate manual pentru infrumuseţarea rafturilor si a corpurilor de mobilier.
Specific bucătăriilor sud-americane, sunt plantele. Fie ele în vaze sau la ghiveci, acestea vor da o notă de autenticitate spaţiului decorat.

Alege o masa  care iti place
Masa , cel mai adesea variaza ca marime, pentru a merge de la patru, opt sau doisprezece oaspeți. De asemenea, forma intră în joc în funcție de nevoile casei. Dreptunghiular sau oval pentru cele mai clasice, rotunde sau pătrate pentru cele mai moderne. Fiecare are caracteristicile sale. „Dacă nu aveți prea mult spațiu, o masă rotundă sau ovală cu extensiile sale vă permite să fiti mai multi la masa in acelasi timp si sa  aveți o circulație bună. De asemenea, oferă o anumită convivialitate și sunt mai maleabile pentru adăugarea unui oaspete de ultimă oră.

Spațiile și măsurile de știut pentru sala de mese
În jurul mesei, lăsați cel puțin 45 cm pentru sedere și 120 cm pentru retragerea scaunelor fără trecerea din  spate, sau 150 cm cu un posibil pasaj. Pentru fiecare persoană, luati in considerare distanta de 60 cm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.