Cand se incepe scoala ?

ActualitateCand se incepe scoala ?

Elevii ar putea reveni in banci  din 11 IANUARIE, anunta un oficial din Ministerul Educatiei

Cand se incepe scoala ?

Jean Badea ,subsecretarul de stat in Ministerul Educatiei,a declarat ca elevii s-ar putea intoarce la scoala din 11 ianuarie 2021. Asta, daca situatia epidemiologica de la nivel national o va permite.

Anul şcolar 2020-2021 a început pe 14 septembrie 2020 şi se încheie pe 18 iunie 2021, are 34 de săptămâni şi 167 de zile. Este împărţit în două semestre şi patru vacanţe pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă, fiind unul dintre cei mai scurți ani școlari din istoria recentă.
Conform  edu.ro, structura anului școlar cuprinde semestrul I, din 14 septembrie 2020 până pe 29 ianuarie 2021 şi semestrul al II-lea, din 8 februarie 2021 până pe 18 iunie 2021.

Deocamdată, toți elevii fac școală online, toate școlile și grădinițele fiind închise din cauza pandemiei COVID-19.

Întrebat când se vor redeschide școlile și grădinițele, noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat,  în timpul audierilor din Parlament:  „cu toții ne dorim să începem școala ,in format clasic cât mai repede posibil  și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică.

Stim că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal”, evitând astfel un răspuns concret.

„Răspunsul final al ministrului este: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) , învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a răspuns Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.