Calculator salariu

ActualitateCalculator salariu

Calculator salariu net 2022. Cât din salariul brut mai rămâne dupa plata impozitelor și contribuțiilor la stat ?

Calculator salariu 

Salariul minim pe economie a crescut, de la 1 ianuarie, de la 2.300 la 2.550 de lei brut, iar angajatorii nu mai pot plăti un salariat cu venitul minim mai mult de 2 ani, a stabilit guvernul. Obligația este valabilă atât pentru contractele în curs cât și pentru cele viitoare.

Aproximativ o treime dintre angajații din România sunt plătiți acum cu salariul minim, iar Guvernul a stabilit că niciun angajator nu poate acorda acest venit unui om mai mult de 2 ani. Cuantumul salariului minim net, este în 2022 de 1.524 de lei. Este obligat să crească salariul însă majorarea poate fi în orice cuantum.

Salariul minim pe economie în construcții în 2022
Salariu reprezinta suma de bani pe care un angajat o primeste lunar (o data sau de doua ori pe luna, adica avans si lichidare) in urma muncii pe care o presteaza la locul de munca in baza unui contract. In general, programul de lucru al unui angajat este de 40 de ore pe saptamana. Exista 3 tipuri de salarii: brut, net si complet.

Ce inseamna salariu net

Salariu net reprezinta suma de bani pe care o primesti in mana dupa scaderea din salariul brut a contributiilor catre stat. Aceasta suma difera in functie de acordul dintre cele doua parti: angajat, respectiv angajator.

Salariu brut este discutat la incheierea unui contract de munca cu angajatorul. In acest contract trebuie specificate cu exactitate informatiile despre munca pe care o prestezi, numarul de ore lucratoare, programul de lucru, metoda de plata, zilele de concediu, bonusuri, tichete de masa, etc.

- Advertisement -

Salariu minim brut

Conform HG nr. 1071 din 2021, valorile salariului minim in Romania au fost majorate incepand cu 1 ianuarie 2022.

Astfel, salariul minim pe economie a fost  marit la 2550 de lei. Anterioara marire a salariului minim brut a fost la 1 ianuarie 2021, cand salariul minim brut a crescut de la 2230 de lei la 2300.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.