Sari la conținut

Atac armat langa Lyon in plina pandemie de coronavirus

  • de

Presupusul atacator ,  este în arestul poliției.   Două dintre cele cinci persoane rănite doua se află într-o stare grava.

In urma atacului  cu o arma alba  de langa Lyon si in plina pandemie de CPVID-19, Parchetul național de combatere a terorismului a anunțat sâmbătă, 4 aprilie, ca deschide o anchetă,  pentru „asasinate în legătură cu o întreprindere teroristă”.

Primele elemente ale anchetei asupra presupusului autor al atacului, un bărbat sudanez născut în 1987, „au evidențiat parcursul ucigasului, determinat să perturbe grav ordinea publică prin intimidare sau teroare „.

Potrivit PNAT, care adaugă faptul că, în timpul unei căutări la domiciliul său, au fost găsite” documente scrise de mână, cu avertismente religioase, în care autorul  se plânge în special că trăiește într-o țară de necredincioși „.

Bărbatul, care este in arestul poliției, a ucis două persoane sâmbătă și a rănit alte cinci, într-o brutărie, intr-un magazin și pe stradă.  Acest atac cu un  cuțit , s-a petrecut  în jurul orei 10:45.intr-un oras cu 35.000 de locuitori. Doi dintre răniți sunt într-o stare grava.

Mai multe ținte
Înarmat cu un cuțit, presupusul autor, care locuia în centrul orașului, „s-a dus la un tabac” și l-a atacat pe proprietarul unității, a declarat Agence France-Presse ( AFP).

„Sotia lui a intervenit si a fost ranita si ea”, a spus aceasta. Ulterior, bărbatul „s-a dus într-un alt magazin, o macelărie, unde a atacat din nou.”

„A intrat în magazin. A luat un cuțit, a sarit peste tejgea a atacat, apoi a fugit ”, a declarat pentru AFP , proprietarul magazinului. „Soția mea a încercat să ajute victima”.

Presupusul autor a continuat apoi parcursul ucigătoar, atacând trecătorii, în afara unei brutării. El a fost arestat fără a opune rezistență foarte repede după aceste  fapte, după ora 11 dimineața.

Într-un discurs foarte scurt de la fața locului, Ministrul de Interne francez , a declarat că :„în această dimineață, un bărbat a pornit intr-un parcurs de tip terorist , ucigând două persoane și rănind alte cinci”.

Însă el și-a reluat imediat observațiile pentru a sublinia că depinde de Parchetul de combatere a terorismului să „se pronunte asupra aceste calificari  teroriste”.

Un „act odios”, potrivit lui Emmanuel Macron

Potrivit unei surse ,presupusul atacatorul se prezinta  ca un refugiat sudanez și a spus că s-a născut în 1987.  El nu este cunoscut de poliție sub identitatea pe care a  dat-o. Individul se ruga când poliția a ajuns la fața locului. Acesta s-a lăsat arestat fără a opune rezistență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *