De ce suspendarea sezonului o poate ruina pe FC Barcenona?

76

Ziarul Marca anunță că un final prematur al sezonului ar putea pune FC Barcelona,  într-o situatie economica grava.

UEFA ar fi putut amenința ligile europene cu sancțiuni în cazul încetării premature a campionatului  (ceea ce ar putea merge până la excluderea cupelor europene).

Acest lucru nu a împiedicat Liga Belgiei să ia decizia de a o încununa campioana pe Club Brugge si  să anuleze faza de play-off.

Această decizie ridică întrebarea ce vor face campionatele „mari”, inclusiv La Liga, unde  mai rămâne cateva etape pana la incheierea  sezonului.

Potrivit ziarului spaniol Marca, o astfel de decizie ar avea consecințe economice grave pentru FC Barcelona, ​​care ar fi totuși campioană. Într-adevăr, in clasament,clubul are două puncte înaintea adversarilor de la Real Madrid . Ar putea  fi un dezastru financiar.

Dezavantajele in cifre

Inițial, o întrerupere a sezonului ar însemna cinci jocuri mai puține jucate acasă, o pierdere estimată din incasarea  biletelor de 16,5 milioane de euro. Aceasta ar însemna, de asemenea, drepturile TV reduse cu o treime . O sumă care nu este ușor de trecut cu vederea, deoarece clubul primește aproximativ 166 de milioane de drepturi TV pe sezon.

Astfel, clubul nu ar avea  aproape niciun avantaj financiar, legat în mod normal de un titlu de campion. Pe de altă parte, ar avea toate dezavantajele.

Începând cu bonusurile de performanță care ar fi datorate jucătorilor și pe care Marca le estimează la peste 20 de milioane de euro. Cu toate acestea, această cheltuială ar fi deja inclusă în conturile clubului care anticipează câștigarea unui titlu în fiecare sezon .

FC Barcelona, ​​unul dintre cluburile cele mai afectate de criză

Desigur, economiile aduse salariilor jucătorilor, care au acceptat recent ca remuneratiile lor să fie diminuate in mare  parte, ar trebui să ajute clubul catalan să gestioneze aceste deficite  financiare, dar nu trebuie uitat că dacă  Messi și coechipierii săi se sacrifica, este înainte de toate să garanteze un salariu complet pentru angajații clubului.

La toate aceste pierderi, le putem adăuga si pe cele inerente tuturor cluburilor și care se vor produce orice s-ar întâmpla, cum ar fi deprecierea valorii de piață a jucătorilor (estimată de CEIS la 28% ).

Institutul elvețian chiar a declarat recent că FC Barcelona ar putea fi unul dintre cele trei cluburi cele mai afectate de aceasta criza (estimată la 28% de CIES). Acesta  a declarat recent că FC Barcelona ar putea fi unul dintre cele trei cluburi cele mai afectate de aceasta criza provocata de coronavirus (COVID-19)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.