Apple iOS 16

Noua versiune a generatiei  iOS, introdusă pe 6 iunie 2022, la WWDC a fost lansată publicului pe 12 septembrie.

Apple iOS 16
Actualizarea Apple iOS 16 a fost lansată publicului pe 12 septembrie 2022.

Apple a prezentat în iunie 2022 noua versiune a sistemului de operare al iPhone, iOS 16,care  introduce ecrane de blocare reproiectate, personalizabile, cu widget-uri ,cu  posibilitatea de a edita și șterge mesaje, moduri de focalizare îmbunătățite, cu o bibliotecă de fotografii partajată iCloud pentru familii, îmbunătățiri majore pentru aplicații precum Mail, Home și Wallet și multe altele.

Ecranul de blocare este complet reproiectat în iOS 16.

Noul design al ecranului de blocare este extrem de personalizabil, cu o gamă largă de opțiuni pentru widget -uri , fonturi, un efect multistrat pentru imagini și imagini de fundal animate .

Utilizatorii pot crea mai multe ecrane de blocare diferite legate de modurile Focus.

Notificările se rulează acum din partea de jos a ecranului pentru a fi mai puțin invazive.

Activitățile live îi ajută pe utilizatori să țină evidența evenimentelor curente, cum ar fi un antrenament sau un joc sportiv, în timp real, direct de pe ecranul de blocare.

Modurile de focalizare sunt îmbunătățite cu o configurare mai ușoară, filtre de focalizare , legături la ecrane de blocare individuale și fețe Apple Watch și mai multe opțiuni de configurare.

Există actualizări semnificative ale aplicației Mesaje cu posibilitatea de a edita sau șterge mesaje , de a marca mesaje ca necitite și de a începe o sesiune SharePlay.

Utilizatorii pot  transfera fără probleme apelurile FaceTime către alte dispozitive, iar o aplicație Freeform complet nouă oferă o platformă de colaborare pe o tablă digitală.

În aplicația Mail, Căutarea a fost complet revizuită și există noi funcții pentru a programa e-mailuri , a anula livrarea și a primi mementouri ulterioare .

Aplicația Sănătate adaugă noi funcții pentru medicamente , iar aplicația Fitness este acum disponibilă pentru utilizatorii care nu au un Apple Watch.

Aplicația Home este, de asemenea, complet reproiectată și reproiectată, în timp ce Safari oferă acum chei de acces și grupuri de file partajate .

Notele și mementourile oferă noi opțiuni de sortare, aplicația Hărți obține rutare cu mai multe opriri și o integrare îmbunătățită cu cardurile de transport, iar aplicația Știri conține funcții sportive dedicate. 

Biblioteca foto partajată iCloud oferă o modalitate convenabilă de a partaja o colecție de fotografii cu membrii familiei, împreună cu îmbunătățiri la editarea fotografiilor, albume și Amintiri.

Apple Pay Later este o nouă modalitate de a plăti achizițiile Apple Pay în rate fără taxe, în timp ce aplicația Wallet oferă noi capabilități de a urmări livrările și achizițiile , de a verifica folosind ID-ul digital și de a partaja carduri digitale. Există, de asemenea, îmbunătățiri majore la Live Text, Visual Look Up, Dictare, comenzi rapide Siri, Spatial Audio și multe alte.

iOS 16  este compatibil cu iPhone 8 și versiuni ulterioare. O versiune beta a actualizării a fost pusă la dispoziție dezvoltatorilor și testerilor publici beta, înainte de lansarea publică pe 12 septembrie 2022.

Cum să descărcați și să instalați  Apple iOS 16?

iOS 16 este acum disponibil pentru toți utilizatorii după ce a fost supus testării beta, pentru a oferi Apple timp să perfecționeze actualizarea și să rezolve eventualele erori, precum și pentru a permite dezvoltatorilor să-și pregătească aplicațiile. Utilizatorii cu pot actualiza pur și simplu la iOS 16 pe orice iPhone compatibil în secțiunea Actualizare software a aplicației Setări.

Ecran de blocare reproiectat 

iOS 16 aduce pe iPhone un ecran de blocare complet reproiectat , cu widget-uri, opțiuni de personalizare, o nouă locație și animație pentru notificări și un nou sistem pentru „Activități live” în timp real.

Personalizarea ecranului de blocare Apple iOS 16 

În iOS 16 , utilizatorii pot crea mai multe ecrane de blocare personalizate în funcție de preferințele lor și pot comuta cu ușurință între ele ținând apăsat și glisând.

Utilizatorii pot alege un nou efect multistrat pentru imagini de fundal, astfel încât subiectul să fie setat în fața orei și să schimbe aspectul datei și al tipului cu o gamă de stiluri de tip și opțiuni de culoare. O nouă galerie afișează sugestii pentru a crea ecrane de blocare personalizate, cu imagini de fundal pentru condițiile meteorologice live, vederi animate ale Pământului, lunii și ale sistemului solar, emoji, fundaluri unice, sugestii de imagini și multe altele.

Personalizarea ecranului de blocare ios 16

Ecranul de blocare include acum widget-uri inspirate de complicațiile Apple Watch, oferind informații dintr-o privire despre evenimentele viitoare din calendar, vremea, nivelurile bateriei, alarmele, fusurile orare și progresul soneriei de activitate. Dezvoltatorii pot crea widget-uri pentru propriile aplicații folosind API-ul WidgetKit.

Notificări

Notificările sunt reproiectate în iOS 16 pentru a se rula din partea de jos a ecranului, asigurându-se că utilizatorii au o vedere clară asupra ecranului lor personalizat de blocare, putând privi cu ușurință notificările pe măsură ce sosesc. Există opțiuni pentru a vizualiza notificările pe ecranul de blocare într-o vizualizare de listă extinsă, vizualizare stivuită sau vizualizare de numărare, iar o ciupire permite utilizatorilor să schimbe aspectul în context.

Moduri de focalizare îmbunătățite

Modurile de focalizare au fost introduse cu iOS 15 anul trecut și au fost extinse și perfecționate în iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 și macOS Ventura. Însoțind ecranul de blocare personalizabil reproiectat în iOS 16, fiecare mod Focus are acum un ecran de blocare conectat. Pe lângă toate modalitățile preexistente de a activa un mod de focalizare, cum ar fi în Centrul de control sau prin automatizări, utilizatorii de iPhone pot acum să gliseze între ecranele de blocare pentru a activa focalizarea corespunzătoare.

iOS 16 sugerează configurații pentru ecranul de pornire și ecranul de blocare cu aplicații relevante, imagini de fundal și widget-uri atunci când configurează un mod Focus, iar utilizatorii pot lega direct o față Apple Watch de un anumit Focus. Procesul de configurare a modurilor Focus a fost, de asemenea, îmbunătățit cu o experiență de configurare personalizată pentru fiecare opțiune.

Cameră și fotografii

Fotografii portret și modul cinematografic

Modul Portret vă permite să estompați obiectele din primul plan al unei fotografii pentru un efect de profunzime de câmp cu aspect mai realist pe modelele iPhone 13. Când înregistrați videoclipuri în modul Cinematic pe iPhone 13 și iPhone 13 Pro, efectul de adâncime a câmpului este mai precis pentru unghiurile profilului și în jurul marginilor părului și ochelarilor.

Aplicația Fotografii iOS 16

Aplicația Fotografii are acum detectarea dublelor pentru a identifica fotografiile duplicate din albume pentru a ajuta la curățarea rapidă a bibliotecilor. Utilizatorii pot copia editările făcute pe o fotografie și le pot lipi pe o altă fotografie sau pe un lot de fotografii și este posibil să anulați și să refaceți mai mulți pași de editare.

Albumele Ascunse și Șterse recent sunt blocate în mod implicit și pot fi deblocate folosind Face ID, Touch ID sau o parolă, iar persoanele din albumul Persoane pot fi sortate alfabetic.

Când un videoclip este redat într-o Memorie, utilizatorii pot atinge pentru a reporni videoclipul și a-l reda de la început în timp ce muzica continuă să fie redată. Există, de asemenea, noi tipuri de memorie pentru Această zi în istorie și copiii care se joacă și posibilitatea de a dezactiva Amintirile și Fotografiile prezentate pentru a nu apărea în Fotografii și în widgetul Fotografii.

Biblioteca de fotografii partajată iCloud

Biblioteca foto partajată iCloud oferă până la șase membri ai familiei o modalitate de a partaja fotografii împreună într-o bibliotecă iCloud separată. Fiecare utilizator din Biblioteca foto partajată are acces pentru a adăuga, șterge, edita sau favoriza fotografiile sau videoclipurile partajate, care vor apărea în Amintiri și Fotografii recomandate ale fiecărui utilizator.

iPhone arătând înregistrarea unui clip video cu QuickTake

Hărți

Apple Maps oferă acum rutare cu mai multe opriri, permițând utilizatorilor să planifice până la 15 opriri în avans și să sincronizeze automat rutele de la un Mac la un iPhone. Maps primește, de asemenea, actualizări de transport, facilitând călătorilor să vadă cât va costa călătoria lor, să adauge carduri de transport în Wallet, să vadă solduri mici și să reînnoiască cardurile de transport, totul fără a părăsi aplicația Maps.

Text live și căutare vizuală

Textul live poate recunoaște acum textul dintr-un  videoclip, precum și din imagini. Utilizatorii pot întrerupe un videoclip pe orice cadru și pot interacționa cu textul, folosind funcții precum copierea și inserarea. Datele detectate în fotografii și videoclipuri pot fi acționate cu o singură atingere, cum ar fi capacitatea de a urmări zboruri sau expedieri, de a traduce limbi străine, de a converti valute și multe altele.

Siri și dictarea

În iOS 16 , Siri poate rula comenzi rapide de îndată ce o aplicație este descărcată, fără a necesita configurare. Utilizatorii pot adăuga cu ușurință emoji atunci când trimit un mesaj, pot alege să trimită mesaje automat, să omite pasul de confirmare și să închidă telefonul și apelurile FaceTime fără mâini, spunând pur și simplu „Hei Siri, închide”. Utilizatorii pot descoperi capabilitățile Siri în iOS 16 și aplicații întrebând „Hei Siri, ce pot face aici?”, precum și întrebând despre anumite aplicații. Siri procesează mai multe tipuri de solicitări offline fără o conexiune la internet în iOS 16, inclusiv Home Control (HomeKit), Intercom și Voicemail.

Dispozitive compatibile cu iOS 16

iOS 16 a renunțat la suportul pentru un număr mare de dispozitive mai vechi care erau acceptate de iOS 13, iOS 14 și iOS 15, inclusiv iPhone SE, iPhone 6s și iPhone 6s Plus inițial, iPhone 7 și iPhone 7 Plus și iPod touch. iOS 16 este compatibil cu toate modelele de iPhone din 2017. Consultați dispozitivele compatibile enumerate mai jos:

 • iPhone SE (2022)
 • iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13
 • iPhone 13 mini
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11
 • iPhone XS Max
 • iPhone XS
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 8

CITESTE SI:Pret iPhone 14 Pro Max -Caracteristici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.