Sari la conținut

Anul Nou Chinezesc 2021 : Anul Boului

Anul Nou Chinezesc, cel al Boului , începe pe 12 februarie2021 și se încheie pe 31 ianuarie 2022. 

Boul este, de asemenea, unul dintre cele 12 animale divine ale zodiacului chinezesc. Ultimii ani ai Boului sunt: ​​1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 și 2021.0, 1972, 2020.

Anul Nou Lunar este o sărbătoare anuală majoră ,pentru peste un sfert din populația lumii și acest eveniment începe în fiecare an în februarie, conform calendarului nostru gregorian.

De ce se anunta  2021 un an promitator?

Boul este animalul care simbolizeaza  norocul și prosperitatea. Este un animal jucăuș și dolofan și aceste caracteristici sunt asociate cu prosperitatea.

Trebuie să ai bani să mănânci și să fii fericit, nu-i așa?                                            Conform credințelor populare chineze, un copil care se naște în timpul Anului Boiului  va duce o viață sănătoasă și prosperă. Acest copil va fi, de asemenea, cinstit și harnic.    Nativii din bou au un caracter bun și sunt, în general, foarte norocoși în viață.

Anul 2021 va fi o perioadă favorabilă pentru toate semnele zodiacului chinez.

Anul acesta va fi momentul perfect pentru a avea un copil, pentru a te căsători sau pentru a începe o nouă relație.

În astrologia chineză, Elementul Noroc este un factor important care permite să știe dacă nativii vor trăi o perioadă favorabilă. Anul 2021 este Anul Boului care este asociat cu Pământul, Apa și Lemnul.

Boul simbolizează germinarea plantelor și apariția unei noi ființe.

Anul bouului poate fi asociat cu o reînnoire a relațiilor internaționale și sociale. În special, acest lucru poate anunța crearea de noi regimuri și noi guverne în anumite țări.

Anul Nou Chinezesc este asociat cu noi începuturi și începutul unei noi etape.

Dacă Elementul de șansă este lemnul, apa sau metalul, anul acesta promite să fie destul de pozitiv pentru dvs. Metalul este Elementul care va avea cea mai mare influență în cursul anului 2021.

Elementul  lemn va avea, de asemenea, o mare influență în 2021. Oamenii care au apa ca element al norocului vor avea, de asemenea, un an bun. Norocul și abilitățile sociale vor da roade în 2021.

Ce rezerva anul 2021 pentru  cele douasprezece animale ale zodiacului sau?

 • 🐀 Șobolan(Sagetator) : Veți avea ocazia să profitați de mai multe oportunități pe parcursul acestui an.
 • 🐂 Bou(Capricorn) : Nu ar trebui să ezitați să calatoriti în acest an. Puteți profita de această perioadă pentru a face călătorii lungi, deoarece aceste călătorii vor avea o influență pozitivă asupra vieții voastre.
 • 🐅 Tigru(Varsator) : Anul acesta va fi un moment al iubirii și al romantismului. Cu toate acestea, va trebui să vă limitați cheltuielile, în ciuda entuziasmului.
 • 🐇 Iepure(Pesti) : Anul acesta vă va permite să profitați de mai multe oportunități și puteți profita și de această perioadă pentru a vă relaxa și a vă distra.
 • 🐉 Dragon(Berbec) : Anul care vine va fi un moment de sărbătoare și succes în carieră. De asemenea, ați putea lua în considerare căsătoria în 2021.
 • 🐍 Șarpe( Taur) : Această perioadă nu va fi cu adevărat favorabilă pentru tine, deoarece Boul este semnul tău opus. Vă sfătuim să purtați un pandantiv în formă de tigru pentru a beneficia de protecția acestui animal zodiacal în anul 2021.
 • 🐎 Cal(Gemeni): Veți fi gata să faceți noi experiențe, iar Boul vă va permite să profitați de mai multe oportunități sociale în cursul anului 2021.
 • 🐑 Capra(Rac) : Anul acesta va fi propice pentru noi proiecte, noi oportunități și beneficii legate de viața socială.
 • 🐒 Maimuță(Leu): ar trebui să evitați să vă urmăriți orbește intuiția în timpul anului 2021. De asemenea, vă sfătuim să vă faceți timp pentru a vă odihni și a vă bucura de viață.
 • 🐓 Cocoș (FECIOARA): Anul boului promite să fie foarte plin de viață pentru dvs., cu toate acestea, va trebui să vă luați timp să vă gândiți înainte de a acționa,asta  pentru a evita să vă pierdeți timpul.
 • 🐕 Câine(Balanta) : Va trebui să aveți răbdare, deoarece nu veți obține tot ce doriți în Anul boului.
 • 🐖 Porc(Scorpion): Vă recomandăm să vă adaptați la modificările care vor avea loc în acest timp pentru a evita problemele.
 • Care sunt culorile norocoase in anul 2021?
 • Aceste sărbători  de iarna sunt de obicei asociate cu, culoarea roșie, cu toate acestea, culorile norocoase ale Anului Boiului Metalic sunt roz și portocaliu. Aceste culori promovează norocul și bunăstarea.
 • Traditii chinezesti
 • Toate datoriile trebuie achitate până în ziua de Anul Nou. Nu este recomandat să împrumutați bani în această zi, exista riscul de a face acest lucru pe tot parcursul anului viitor.

  De asemenea, nu este recomandat să folosiți cuvinte  dăunătoare și negative. Nimeni nu vorbește despre moarte, iar morțile și poveștile cu fantome sunt total interzise.

  De asemenea, nu este indicat să menționăm evenimentele din anul trecut, deoarece toată lumea trebuie să se concentreze asupra Anului Nou și a începuturilor noi. Plânsul în ziua de Anul Nou, de asemenea, nu este recomandat pentru a evita tristețea în anul următor. Prin urmare, copiii nu sunt mustrați în această zi.

  În ziua de Anul Nou, ar trebui să evitați să vă spălați părul sau să vă curățați casa, altfel riscați să eliminați norocul.

  Petardele  ușoare sunt permise pentru a încheia anul precedent și a saluta Anul Nou.

  La  miezul nopții, în ajunul Anului Nou Chinezesc, toate ușile și ferestrele din casă trebuie deschise pentru a lăsa anul precedent să „dispară”.

  Dansul Dragonului este un dans tradițional antic chinezesc, care se desfășoară în timpul festivităților pentru a promova pacea și a atrage prosperitatea întregii națiuni. Când milioane de chinezi au început să migreze în străinătate, tradiția asociată cu acest dans s-a dezvoltat în multe țări.

  De-a lungul timpului, Dansul Dragonului a devenit un simbol al culturii chineze.Oamenii schimbă urări de noroc, fericire și prosperitate pentru Anul Nou Chinezesc 2021.

  „Gong xi fa cai” înseamnă „ Fie ca acest An Nou să  fie roditor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *