Amenda recensamant 2022

Amenda recensamant 2022

În timp ce unele persoane nici nu au ajuns să fie vizitate de recenzori, altele au primit deja amenzi pentru că refuză să participe la Recensamantul Populatiei

S-au dat primele amenzi persoanelor  care nu vor să participe la recensământ. Potrivit legii sancțiunile ajung și la 3.000 de lei.

Mai sunt aproximativ  două săptămâni până la finalul recensământului 2022 și ,aproape 30 de procente  din populație nu figurează în datele oficiale. În următoarele zile vor fi înființate puncte fixe unde oamenii vor putea merge să stea de vorbă cu recenzorii.

În 3 județe din tara ,unde zeci de oameni care au refuzat în repetate rânduri să-i primească pe recenzori și nici nu au completat  chestionarul  online ,s-au trezit cu poliția la ușă.

Procesul merge greu şi pentru că sunt puţini recenzori. Inclusiv angajaţii Institutului Naţional de Statistică au fost rugaţi să ajute pe teren.

Amenda recensamant 2022

Uşi închise, refuzuri şi reticenţă. Cu acete lucruri se confruntă majoritatea recenzorilor din ţară. Recenzarea faţă în faţă merge greu, iar, în zile caniculare, devine un adevărat calvar.

Aşa că nimeni nu se înghesuie să iasă pe teren. Mulţi au renunţat după primele zile.

Lucian Alexandrescu, expert INS şi recenzor: ”Am întâlnit un caz, motivul,.. nu mi s-a confirmat care e motivul pentru care se refuză recenzarea , pur şi simplu mi-au zis că nu ii  interesează şi şă-mi văd de treaba mea că nu vor să răspundă la nicio întrebare. Persoana a devenit foarte agresivă verbal şi mi s-a spus să plec, ca o deranjez”.

În Capitală, de exemplu, ar fi nevoie de 1650 de recenzori. În momentul de faţă, pe teren sunt puţin peste 700. Adică mai puţin de jumătate din personalul necesar. Cele mai puţine contracte încheiate sunt în sectorul 2, unde lipsesc peste 200 de recenzori. Doar 100.000 de bucureşteni au fost recenzaţi prin interviuri faţă în faţă, până acum.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor ar trebui să se încheie pe 17 iulie, dar până acum, doar aproximativ patru milioane de români au răspuns la întrebările recenzorilor. Nouă milioane de români au completat formularul online.

Românii care s-au autorecenzat pot verifica dacă au completat bine formularul online, accesând un singur link.

În caz contrar, dacă autorecenzarea nu s-a făcut corect, recenzorii vă vor bate la uşă pentru a răspunde din nou la întrebări.

AICI verificaţi dacă aţi făcut autorecenzarea cu succes şi aveţi dovada pentru o zi liberă

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.