Sfaturi utile pentru a avea grija de inima ta

În ultimele  decenii, riscul de accident cardio-vascular al femeilor l-a depășit pe cel a bărbaților.

Arterele: faceti-va plinul de antioxidanți
Vitaminele C, E, polifenoli, seleniu, carotenoizi … mențin flexibilitatea arterelor noastre si  ajută la scăderea nivelului de colesterol rău și la reducerea tensiunii arteriale. Dicersificati alimentatia cu cele mai colorate fructe și legume posibile: -roșu (fructe, ardei, roșii …), galben (pepene galben, mango, ardei …), violet (vinete, struguri negri …), verde (varză, kiwi, salate, ierburi aromate …) , portocaliu (morcovi, cartofi dulci, portocale …). Și nu uitati de usturoi și ceapa.

Colesterolul: pariați pe fibrele potrivite
In tractul digestiv ,fibrele se transforma într-un gel care încetinește golirea stomacului și  absorbția zahărului și a grăsimilor. Fibrele consumate ajuta la  eliminarea colesterolului rău și a trigliceridelor și ajută deasemenea la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Le veți găsi în fructe (mere, citrice, fructe roșii …), legume (dovlecel, varză, cartofi dulci …), fasole uscată și cereale (ovăz, orz, secară …).

Aritmie cardiaca: consumă omega 3
Aceste grăsimi bune formează un scut împotriva proceselor inflamatorii,care provoacă multe patologii, inclusiv cardiace. Le veți găsi în pești grași (hering, macrou, sardine, somon, hamsii, ton, păstrăv …), ouă  . Sursele vegetale se găsesc în uleiurile de rapiță, nuci și semințe de in, dar și semințele de ulei și fructele oleaginoase (semințele de in și chia, nuci, migdale etc.)

Hipertensiune arterială: mâncați mai puțin sărat
Prea multă sare crește tensiunea arterială, crește riscul de accident vascular cerebral și afectează funcționarea rinichilor. Ferește-te de sarea ascunsă în , biscuiti , conserve, pâine, mezeluri etc. Pentru gătit, alege ierburi aromatice și mirodenii, bogate în antioxidanți.

Supraponderal: optati pentru alimente neprocesate
Zaharurile rafinate (zahăr alb, pâine albă, orez alb, paste albe) și zaharuri industriale (sirop de glucoză-fructoză etc.) predispun la boli metabolice (diabet, etc.) și la creșterea în greutate. Optați pentru alimente slab procesate, foarte bogate în fibre și cu un indice glicemic scăzut: fructe uscate, cereale integrale, legume și leguminoase și anumite fructe (rubarba, fructe roșii, mere, pere, lămai).

- Advertisement -

Lipide: bea ceai
Un studiu clinic împotriva placebo, realizat de Universitatea Poitiers și Thés de la Pagode, a arătat că , a consuma trei căni de ceai Hao Ling pe zi  (un amestec de ceaiuri pu-erh fermentate)  redreseaza nivelul de lipide din sânge, datorită bogăției sale excepționale în polifenoli. Scade nivelul trigliceridelor, îl crește pe cel al colesterolului bun și, prin urmare, face posibilă evitarea sau amânarea administrării medicamentelor care scad lipidele.

Trei gesturi pentru a-ți „cruța” inima
1)Lasă-te de fumat
Riscul de accident cardio-vascular creste cu 38% ,pentru o persoana care fumeaza una  până la 5 țigări pe zi. Se înmulțește cu 4 atunci când consumi un pachet pe zi.

2)Faceti sport
Exercițiul fizic este acum recunoscut ca tratament propriu-zis. Acesta este motivul pentru care medicii îl pot prescrie acum. În funcție de patologie,fiecare persoana  beneficiază de tratament.

3)Periați-vă dinții
Bacteriile orale, cauzate de sângerarea gingiilor (parodontita), pot provoca inflamații ale arterelor, astfel crescand  riscul de ateroscleroză. Se recomandă spălareadintilor de cel putin  de două ori pe zi ,timp de două minute.

Iarna, imbraca-te bine!
Scaderea  temperaturii la  1 ° C  este asociată cu o creștere de 2% a riscului de infarct miocardic în 4 săptămâni **. Pentru a menține temperatura corpului, inima trebuie să bată mai repede, iar vasele de sânge se contractă mai mult. Protejați-va  în mod special  extremitatile (caciula, mănuși, încălțăminte care mentine caldura).

Consultați-va  medicul
După varsta 50 de ani, dacă aveți peste 5 factori de risc cardiovascular ,cum ar fi  fumatul, hipertensiune arterială, daca sunteti supraponderal, aveti un stil de viață sedentar, aveti diabet, antecedente de infarct sau accident vascular cerebral in familie, trebuie să vă faceți o programare la medic. El vă poate direcționa către teste suplimentare, cum ar fi angiografia coronariană. De asemenea, puteți lua în considerare verificările periodice.

Adoptați coerența cardiacă
Acest exercițiu constă în exersarea a 6 respirații pe minut, inspirand peste  5 secunde și expirand tot cam același timp. Practicat de 3 ori pe zi timp de 5 minute, s-a arătat a fi un succes  pentru calmarea stresului și reducerea anumitor factori de risc cardiovascular (tensiune arterială ridicată, colesterol și diabet).

***Descărcați aplicații RespiRelax gratuite***

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.