Sari la conținut

Polițiștii și procurorii investighează o posibilă fraudă electorală comisă la sectorul 1

 Alegeri locale:

Poliția și procurorii din București continuă o anchetă într-un dosar penal care vizează procesul electoral din sectorul 1 al capitalei. Duminică, când se număra și centraliza voturile, un candidat social-democrat la funcția de consilier local a fost observat de către reprezentanții PNL și USR-PLUS când părăsea sediul central al Biroului Electoral cu ,cateva sute de procese verbale luate de secțiile de votare. Biroul electoral central al României a anuntat decizia cu privire la solicitarea PSD de a renumara voturile exprimate pentru alegerea primarului sectorului 1 din București.

Candidata alianței PNL – USR PLUS, europarlamentarul Clotilde Armand a anunțat că va cere Parchetului să continue ancheta pentru presupusele fraude. Social-democratul Dan Tudorache a cerut deja Biroului Electoral Central să efectueze o renumarare  a voturilor, raspunsul BEC fiind negativ.

Potrivit numărului oficial, Clotilde Armand a câștigat scrutinul cu 40,95% din voturi, în timp ce social-democratul Dan Tudorache a avut 39,82% din voturi.

În ceea ce privește Capitala, candidatul independent Nicusor Dan susținut de PNL și alianța USR Plus va fi următorul primar general al Capitalei după obținerea a aproximativ 43% din voturi. La nivel național, rezultatele parțiale ale votului la alegerile municipale de duminică arată schimbări semnificative în conducerea centrelor administrative din România.

PNL,partidul de la  la guvernare a câștigat 15 primării, PSD 14, USR – PLUS și Uniunea Democrată Maghiară din România câte 4. În ceea ce privește Consiliile departamentale, PSD va controla 20, PNL 17 și Uniunea Democrată Maghiară 4.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *