top 10 cele mai bune jocuri open world

 Jocurile open-world au parcurs un drum lung de-a lungul anilor, oferind mai multă libertate de a explora și în modul în care abordăm obiectivele, dar oare le au pe toate? Cea mai bună lume deschisă, cele mai bune provocări, cea mai bună poveste, cele mai bune personaje?

Cele mai bune 10 Jocuri Open World

10. Omul Păianjen : Miles MoralesOrașul New York în preajma Crăciunului este magie. Și Insomniac a făcut o treabă incredibilă de a recrea acea atmosferă fermecătoare în Marvel’s Spider-Man. Fiecare aspect al acestei continuari a hitului Spidey din 2018 este, fără îndoială, construit pe marile fundamente ale primului joc.Dar abordarea lumii, designul misiunii și povestea este cu totul mai puternică în spiderman, chiar dacă există mai puțin. Dar concentrarea pe o poveste și misiuni mai selectate îi permite călătoriei lui Miles să aibă un impact atât de personal asupra jucătorului și personajului.

Este o ieșire solo fantastică de debut pentru Miles, cu opțiuni de traversare și luptă îmbunătățite și mai fluide, o poveste captivantă și o serie de lucruri interesante și importante de făcut.

Și asta în timp ce arată și rulează atât de bine, atât pe PS5, cât și pe PS4. Insomniac a surprins cumva magia din lumea reală a New York-ului și a impregnat-o în Spider-Man: Miles Morales , permițând jucătorilor să o experimenteze în orice moment al anului. – Jonathan Dornbush

9.Orizontul vest interzis

Horizon Forbidden West îmbunătățește experiența Zero Dawn în aproape toate felurile. Noua călătorie a lui Aloy prezintă o lume densă, plină de misiuni secundare semnificative , în care fiecare personaj și poveștile sale oferă un punct de intrare unic în lume.

Și este o lume care simte că trăiește și chiar evoluează în jurul lui Aloy și al jucătorului.

Și pentru a servi mai bine acele misiuni secundare, Guerrilla a extins aria lui Aloy la Vestul Interzis titular, cu o serie de locații memorabile care oferă o perspectivă atât asupra triburilor actuale care populează lumea, cât și a rămășițelor prăbușite ale fostei noastre civilizații.

Alpinism traversarea poate să nu fie la fel de gratuită ca unele alte jocuri de pe această listă, dar abilitatea de a căuta mai bine sub apă și chiar de a urca în cer sunt adăugiri vesele la formulă. Horizon Forbidden West este cu siguranță construit pe baza altor jocuri open-world, inclusiv Zero Dawn, dar este un pas uimitor în a împinge genul înainte și a crea o aventură captivantă în sine. – Jada Griffin

8. Metal Gear Solid 5:  The Phantom Pain

Metal Gear Solid 5 este unul dintre cele mai bune exemple ale modului în care un joc open-world ar trebui să abordeze provocările sale.

Există mai mult de o cale de parcurs în orice situație, iar rezultatul este un sentiment de libertate de alegere fără precedent.

În cel mai bun caz, este un joc pur, care amintește de sfârșitul bărbaților din Armată împreună într-un loc de joacă cu nisip,

dar cu o coloană sonoră fantastică și excentricitatea Kojima mai mult decât suficientă pentru a-l face să se simtă și mai special.

În timp ce povestea este în cele din urmă neterminată și nu se poate menține împreună până la sfârșit, libertatea pe care o oferă o face incredibilă, indiferent de deficiențele sale narative. – Seth Macy

7. The Elder Scrolls V: Skyrim

A fost o glumă de lungă durată că Skyrim există pe aproape toate platformele imaginabile.

De la începuturile sale umile din 2011, lansarea pe PC, PS3 și Xbox 360, Skyrim este peste tot, inclusiv pe dispozitivele Amazon Alexa, din motive întemeiate.

A stabilit un standard cu totul nou pentru ceea ce ar putea fi o aventură în lume deschisă și rămâne uimitoare.

Versiunea pentru PC găzduiește una dintre cele mai animate comunități de modding din toate timpurile, chiar și din ea apar jocuri de lungă durată.

Și odată cu actualizarea recentă la PlayStation 5 și Xbox Series X, Skyrim încă arată și joacă fantastic.

Cu povestea sa captivantă, lumea deschisă și mai mult conținut decât orice persoană știe cu ce să facă, The Elder Scrolls 5: Skyrim rămâne și astăzi unul dintre cele mai mari jocuri de rol cu ​​lume deschisă cu care o persoană își poate petrece timpul. – Mark Medina

6. Fallout: New Vegas

O parte din discuțiile de top despre jocurile open world din ultimii 12 ani, Fallout: New Vegas s-a ars în amintirile noastre colective, aruncându-ne într-o poveste uimitoare care reacționează la alegerile noastre și se desfășoară peste tot în jurul nostru.

Pornind de la baza lui Bethesda’s Fallout 3, New Vegas ne-a mutat în regiunea vestică mai colorată și mai diversă a apocalipsei post-nucleare a Statelor Unite și ne-a pus pe calea de a ne intersecta cu conflicte mari și mici.

Întâlnim unele dintre cele mai bune personaje din seria Fallout și urmăm ceea ce începe ca o simplă căutare pentru a găsi omul care te-a împușcat și te-a lăsat mort, direct în mijlocul unui război în trei dintre Republica Noua California, un proclamat noul împărat roman și un magnat nemuritor al cazinoului pentru a determina soarta New Vegas-ului.

Chiar și în toți anii de atunci, rareori a existat o lume în joc care să pară trăită și ocupată sau bogată cu povești, personalități și umor negru – atât la suprafață, cât și chiar sub ea – care așteaptă să le găsim. – Dan Stapleton

5. Elden Ring

Poate părea un pic neplăcut să-l catapulti imediat pe Elden Ring deasupra unora dintre marii din toate timpurile care alcătuiesc jumătatea de sus a acestei liste.

Acestea fiind spuse, Elden Ring este unul dintre cele mai îndrăznețe și mai inovatoare jocuri open-world din ultimul deceniu; unul care dă putere jucătorului să-și găsească propria cale fără a fi ghidat de o serie nesfârșită de marcatori de hărți, puncte de referință și misiuni secundare goale.

Lumea The Lands Between nu este doar gigantică, dar este densă în mod pozitiv, cu peșteri și catacombe de descoperit, bătălii de cucerit cu șefi, comori valoroase de descoperit și tot felul de provocări de depășit.

Călătoria prin Elden Ring nu este una ușoară, mai ales dacă nu ești familiarizat cu filozofia unică a lui From Software atunci când vine vorba de a-și preda lecțiile prin dificultăți de pedepsire, dar este constant plină de satisfacții, surprinzătoare și uluitoare în moduri în care puține jocuri sunt open world

4. Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 este deliberat în felul în care vă permite să trăiți viața unui cowboy fictiv pe nume Arthur Morgan. Povestea lui Morgan este o experiență de autor, dar magia lui Red Dead Redemption 2 este modul în care lumea deschisă a jocului le permite jucătorilor să dezvolte acea viață cu experiențe semnificative datorită lumii sale meticulos concepute.

Vrei ca Arthur al tău să se apuce cu adevărat de vânătoare? Apoi distrează-te urmărind, prinzând în capcană și jupuind sute de animale, complet cu propriul lor lanț alimentar și obiceiuri. Vrei să intri în mod ciudat în vânătoarea de artefacte?

Apoi mergi înainte. Sau poate doriți doar să vă înmuiați în atmosferă și să vă sculptați manual gloanțele la foc de tabără pentru un mic pasionat.

Nu există răspunsuri greșite. Doar o lume plină de mister și minune care ne permite să ajungem înapoi în timp și să descoperim lumea vestului sălbatic pentru noi înșine.

3. Legenda lui Zelda: Breath of the Wild

Breath of the Wild este realizarea finală a promisiunii seriei Zelda , un șablon creat pentru prima dată în vremurile NES. Breath of the Wild este, pur și simplu, jocul pe care ne-am imaginat-o jucând cu atâția ani în urmă.

Imaginile pe care le-am păstrat în minte, colorate de artă din manualul de instrucțiuni, au fost făcute dintr-o dată tridimensionale, complet explorabile și rejucate la infinit.

Chiar dacă Breath of the Wild a apărut în 2017, încă nu am văzut niciun joc aproape de amestecul său de farmec, libertate și gravitație.

Pur și simplu îndreptarea lui Link în orice direcție a fost o garanție pentru descoperire și aventură, iar mișcarea oferită de adăugarea atâtor suprafețe ușor de escalabil, îl face cel mai mare și mai magic, pe deplin realizat joc open-world creat vreodată. – Seth Macy

2. The Witcher 3: Wild Hunt

Chiar dacă a fost lansat lângă alte intrări de pe această listă, The Witcher 3 a stabilit o nouă concurenta pentru jocurile open-world, una cu care multe alte jocuri sunt încă comparate acum, șapte ani mai târziu.

De la dealurile sterpe din Velen până la străzile pline de viață din Novigrad sau câmpurile înverzite din Blood & Wine’s Toussaint, fiecare colț al continentului este plin de monștri de ucis, secrete de descoperit și zeci de ore de căutări secundare care se simt drept . la fel de concretizată și de semnificativă ca și povestea sa principală.

Adăugați două dintre cele mai bune pachete de expansiune vreodată în jocuri, care sunt ambele incluse în versiunea actuală de vânzare cu amănuntul și introduc noi hărți, upgrade-uri și obiecte de colecție, și aveți atât de multe motive pentru a explora această lume fantastică excepțională. – Jon Ryan

1. Grand Theft Auto 5

O trimitere perfectă în era jocurilor Xbox 360 și PS3, moștenirea și influența lui Grand Theft Auto V și-au menținut o prezență puternică în industrie, care se întinde pe două generații suplimentare de hardware, deoarece GTA V s-a dovedit a fi o forță puternică atât pe PS4, cât și pe PS4 .

Xbox One și poate fi din nou pe PS5 și Xbox Series. Și, desigur, nu iese niciodată în lumina reflectoarelor datorită actualizărilor impresionante și regulate pe care Grand Theft Auto Online le primește .

Dar Grand Theft Auto V câștigă mai mult decât această moștenire ca o realizare glorioasă, mulțumită în parte structurii sale cu trei protagoniști, care oferă o narațiune globală convingătoare care te ține investit până la urmă.

Iar imersivitatea lumii sale deschise nu poate fi subestimată – Los Santos este plin de viață, locuri interesante de explorat și o cantitate incredibilă de făcut atât în ​​campanie, cât și în GTA Online. Concurați într-un triatlon, cumpărați proprietăți sau chiar tranzacționați acțiuni pe piața de valori virtuală – puteți face toate acestea și multe altele în cel mai bun exemplu de lume deschisă modernă a jocurilor. – Taylor Lyles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.