Intre parinti si copii/Activitati /Timp liber

Timp liberIntre parinti si copii/Activitati /Timp liber

6 activități de agrement pentru copii
Copiii tăi se plictisesc ușor? Înainte de a vă grăbi să va așezați în fața televizorului sau a computerului, consultați aceste recomandări  care le vor plăcea cu siguranță.

Dacă există un lucru care îi caracterizează pe copii,atunci acesta  este abilitatea lor de a se plictisi cu ușurință. Uneori, se pare că nimic din lume nu risipește acest sentiment. Nu vă speriați!  Avem câteva sugestii de hobby-uri pentru copii, care vă pot ușura viața atunci când micuții dvs. nu știu ce să facă cu timpul lor.

Un hobby este o activitate pe care cineva o practică pentru simpla plăcere de a se bucura de el. Tocmai, obiectivul este să treaca timpul. Atunci când unei persoane îi place ceva sau este pasionat de o activitate, practic nimic nu generează la fel de multă bucurie ca și desfășurarea ei. Timpul liber pentru copii are același efect asupra lor. Ei pot petrece întreaga zi așteptând momentul să facă ceea ce le place  atât de mult.

Copiii pot practica activități de agrement singuri, în grup, acasă, într-o academie, club sau instituție, în interior sau în aer liber. Există tot felul de activitati, dar aici sunt șase pe care  micuții tăi le vor adora.

Cele mai bune 6 activitati pentru copii
1. Pictura
Arta este sinonimă cu relaxarea, distractia și este sinonim cu odihna pentru mulți oameni. Pentru copii, desenul și pictura este unul dintre cele mai amuzante mijloace de exprimare. Desenul la copii include diferite etape și va evolua pe măsură ce se maturizează. Prin urmare, nu încercați să le remediați și să nu trebuie neaparat sa-i  învățați să o facă corect. Nu încercați să le interpretați desenele sau să explicați ceea ce fac. Stai lângă ei, urmărește-i și ține-le companie. Laudați-i pentru eforturile și realizările lor .Acestea vor contribui, de asemenea, la stima de sine și încrederea în sine.

2. Ateliere de lectură sau scriere
Cititul este o activitate care are o mare varietate de beneficii ,care sunt importante pentru dezvoltarea copiilor . De-a lungul anilor, scrisul  sau cititul a devenit și o alegere excelentă pentru hobby-urile copiilor. Există instituții și profesioniști care organizează ateliere în care copiii învață să creeze, să asculte și să împărtășească operele lor literare. Ca majoritatea poveștilor au învățături și o morală. Acest spațiu este un loc ideal pentru reflecția în grup. În plus, este posibil să se creeze jocuri și activități în jurul acestor povești. Nu există o vârstă pentru aceste ateliere. Intotdeauna fiecare copil,sau persoana implicata poate contribui cu ceva minunat.

- Advertisement -

3. Sport
Fără îndoială, sportul este legat de creșterea optimă a copiilor, sub toate aspectele sale. În acest articol, nu ne referim exclusiv la sportul de competiție. Doar având o minge sau instrumentele necesare unui sport, copiii pot avea deja un mare hobby. Activitățile sportive combat un stil de viață sedentar, obezitatea, stimulează abilitățile motorii și întăresc mușchii și oasele. Desigur, sunt și o modalitate excelentă de a-și face prieteni noi.

4. Jocuri de masă
Și ce se întâmplă când plouă și nu știm ce să le oferim copiilor acasă?  Fiti fără griji! Unul dintre cele mai bune pasiuni pentru copii pot fi jocurile de masă. Fără să-și dea seama, pot petrece după-amiezi întregi jucându-se. Monopolis, Europolis, Nu te supara frate, sau unul dintre miile de astfel de jocuri de pe piață pot fi perfecte pentru după-amiaza acasă. Încă o dată, este evidențiată nevoia de socializare. Toate sunt jucate în perechi sau în grup.

5. Ghicitori, cuvinte încrucișate și căutări de cuvinte
Dacă micuții tăi sunt mai înclinați către provocări mentale, vei găsi în aceste activități aliați de seamă. Ghicitorile sunt minunate pentru stimularea rațiunii și a imaginației. În plus, utilizarea limbajului pentru a descrie obiecte și animale este încurajată. Pe de altă parte, cuvintele încrucișate promovează capacitatea de a găsi răspunsuri și de a căuta sinonime în cuvinte cunoscute. În cele din urmă, găsirea cuvintelor este o mare provocare, care necesită de asemenea, să fii pasionat de recunoașterea termenilor.

6. Jocuri în aer liber
Cum s-au distrat generațiile trecute fără telefoane sau computere? Ușor: cu ce este afară. A merge printr-o pădure, a construi adăposturi în grădină, a crea mașini sau roboti  din cutii și alte obiecte de uz casnic poate fi aventura perfectă pentru copii. Dacă doriți să împărtășiți aceste experiente cu ei, puteți să vă puneți în practică creativitatea și să îi surprindeți cu aceste jocuri . Prezența ta îi va încânta , îi poți proteja și controla activitatea în timp ce te distrezi.

După cum vedeți, cand va  plictisiti nu înseamnă că prima opțiune este întotdeauna să folosiți tehnologia pentru a-i distra pe cei mici. Copiii pot avea o mulțime de hobby-uri de oferit, este de ajuns doar să fie explorați. Au o lume întreagă de descoperit. Devin aliatul și tovarășul lor de aventură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.