Sari la conținut

Google Lens -Functii & la le foloseste

Google Lens

Google Lens

Google Lens vă ajută să căutați ceea ce vedeți. Folosind o fotografie, camera sau aproape orice imagine, Lens vă ajută să descoperiți imagini similare vizual și scris .

Ce este Google Lens?

Google Lens este un set de capacități de calcul vizual care înțelege ce căutați și folosește acele informații pentru a copia sau a traduce text, a identifica plante și animale, a explora locații sau meniuri, a descoperi produse, a găsi imagini similare și a face alte acțiuni utile.

Căutați ceea ce vedeți cu Google Lens

Google Lens vă ajută să căutați ceea ce vedeți. Folosind o fotografie, camera sau aproape orice imagine, Lens vă ajută să descoperiți imagini similare vizual și conținut conex, culegând rezultate din toate sursele de pe internet.

Cum funcționează Google Lens

Lens compară obiectele din imaginea dvs. cu alte imagini și le poziționează pe baza similarității și relevanței în raport cu obiectele din imaginea inițială.

În plus, Lens folosește propriile date privind obiectele din imagine pentru a găsi alte rezultate relevante de pe web. Lens poate folosi și alte semnale utile, cum ar fi cuvintele, limba și alte metadate de pe site-ul gazdă al imaginii, pentru a stabili poziționarea și relevanța.

Când analizează o imagine, deseori  Google Lens generează mai multe rezultate posibile și poziționează relevanța probabilă a fiecărui rezultat.

Lens poate reduce aceste posibilități la un singur rezultat. Să presupunem că Lens analizează un câine pe care îl identifică ca fiind cel mai probabil 95 % ciobănesc german și 5 % corgi.

În acest caz, Lens poate afișa numai rezultatul unui ciobănesc german, întrucât a stabilit că este cel mai similar din punct de vedere vizual.

În alte cazuri, când Lens este sigur că înțelege ce obiect din imagine vă interesează, acesta va returna rezultate ale căutării legate de acel obiect.

De exemplu, dacă o imagine conține un anumit produs, cum ar fi blugi sau încălțăminte sport, Lens poate returna rezultate care oferă mai multe informații despre produs sau rezultate din Cumpărături Google pentru produs.

GoogleLens se poate baza și pe semnalele disponibile, cum ar fi evaluările utilizatorilor pentru acel produs, pentru a returna astfel de rezultate. Într-un alt exemplu, dacă Lens recunoaște un cod de bare sau un text într-o imagine (de exemplu, numele unui produs sau titlul unei cărți), Lens poate returna o pagină cu rezultate în Căutarea Google pentru acel obiect.

Rezultate relevante și utile

Lens încearcă întotdeauna să returneze cele mai relevante și utile rezultate. Algoritmii Lens nu sunt influențați de reclame sau alte acorduri comerciale.

Când Lens returnează rezultate din alte produse Google, inclusiv Căutarea Google sau Cumpărături Google, rezultatele se bazează pe algoritmii de poziționare ai acelor produse.

Pentru a se asigura că rezultatele sunt relevante, utile și sigure, Lens identifică și filtrează rezultatele explicite. Aceste rezultate sunt identificate folosind standarde precum regulamentul Căutare sigură Google.

Google Lens și locația

Când acceptați ca Lens să vă folosească locația, acesta folosește informațiile pentru a returna rezultate mai precise, de exemplu, la identificarea locațiilor și reperelor. Așadar, dacă sunteți în Paris, Lens va ști că cel mai probabil vă uitați la Turnul Eiffel, și nu la o structură similară din altă parte a lumii.

Cum funcționează Google Lens pe Android?

Înainte de toate, dacă vrei să folosești Google Lens, trebuie să te asiguri că ai instalată pe telefonul tău mobil cea mai nouă versiune a aplicației Google Photos.

Deoarece oferă informații interesante despre conținutul unor fotografii doar în limba engleză, trebuie ca meniul smartphone-ului să fie în limba engleză pentru Lens.

Google Lens funcționează prin intermediul camerei foto și este folosit pentru a recunoaște diverse obiective turistice, monumente, clădiri, gadget-uri, cărți, console de jocuri video și altele.

Pentru a folosi aplicația Google Lens pe un dispozitiv cu Android trebuie să parcurgi pasii urmatori:

  • deschide aplicația Google Foto pe telefonul sau pe tableta Android
  • selectează o fotografie
  • atinge Lens
  • in funcție de fotografie, verifică detaliile, aplică o acțiune sau găsește produse similare.
Cum funcționează Google Lens pe iOS?

Ca și în cazul dispozitivelor  Android și în acest caz tot ceea ce trebuie să faci este să încadrezi un anumit obiect cu camera telefonului și cu ajutorul inteligenței artificiale, Google îl va recunoaște și va oferi informații utile despre acesta.

Pe iPhone poți folosi Google Lens cu aplicația Google Foto sau Google, nu și cu camera foto sau cu Asistentul Google.

Pentru a folosi aplicația Google Lens  trebuie să faci câteva operațiuni dupa cum urmeaza :

  • deschide aplicația Google Foto pe iPhone sau pe iPad
  • selectează o fotografie
  • atinge Lens
  • in funcție de fotografie, verifică detaliile sau aplică o acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *