Eduard Novak atacă medalia de aur la Jocurile Paralimpice

Eduard Novak, presedintele Federatiei Romane de ciclism a inregistrat rezultate remarcabile. Acesta  a participat la 4 probe (1 km – Contratimp, 200 m – Sprint, 4 km – Urmărire individuală și Scratch) și a obținut 3 medalii. Românul s-a bătut cot la cot alături de cei mai puternici cicliști din lume din această disciplină.

Eduard Novak a urcat pe podium la chiar prima probă a Mondialului, competitie care s-a desfasurat in  Canada, la Milton. El a încheiat cursa de 1 km contratimp pe locul al treilea, cu timpul de 1:08:310

„Sunt foarte fericit în această competiție  de un kilometru. Sincer, nu este proba mea, și cu toate acestea, cu pregătirea pe care am început-o cu noul meu antrenor, am reușit să fac un personal best. Ciclismul românesc este pe podium încă o dată” a declarat după prima probă Eduard Novak pentru TVR.

Singurul campion paralimpic din istoria României s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul general și a cucerit astfel o nouă medalie de bronz.

Eduard Novac,in grafic pentru a cincea prezenta la jocurile olimpice de la Tokyo

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, acesta  câștigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă și medalia  argint în proba de contratimp pe șosea.

La ediția de la Beijing, din 2008,Eduard  a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. La Tokyo, acesta  va fi prezent pentru  cea de-a cincea participare la Jocurile Paralimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *