Sari la conținut

Cele mai puternice branduri romanesti

  • de
branduri romanesti

DACIA

Succesul pe piața internațională a acestui brand auto românesc, existent din 1966 și al cărui nume se referă la „Dacia”, nu este un secret pentru nimeni. Astăzi, este unul dintre cele mai puternice mărci românești, iar valoarea sa depășește un miliard de euro.

Un brand popular, cu mașini solide și fiabile, a fost singurul brand auto care a putut fi cumpărat în România până în 1989. În 1999, Renault a cumpărat Dacia, ceea ce a permis brandului să se reînnoiască. Pariul a avut succes, deoarece astăzi 90% din producția locală se vinde în străinătate, iar Dacia este cel de-al doilea brand cel mai vândut la Renault.

EMAG

Supranumit „Amazonul românesc”, eMAG este acum al doilea cel mai puternic brand din România, în valoare de 458 de milioane de euro.

Istoria sa are totul de la o poveste de succes americană. Fondat în 2001 de 3 tineri antreprenori într-un apartament, echivalent cu celebrul „garaj” din Silicon Valley, eMAG a crescut exponențial, devenind cel mai mare magazin online din România.

Astăzi își continuă expansiunea în Europa de Est și continuă să se dezvolte adăugând constant noi categorii de produse și reproducând cu succes modelul Black Friday.

DEDEMAN

Fie că ai sufletul unui handyman sau nu, cu siguranță ai trecut deja prin Dedeman. Dar știai că este un brand 100% românesc? Cu o valoare de 303 milioane de euro, este și unul dintre cele mai valoroase mărci românești cu acționari 100% români.

Excelent în modelul tradițional de afaceri al magazinelor de materiale de construcție și amenajări interioare, el a știut să îmbunătățească tendințele actuale în materie de mobilier pentru casă, bricolaj tip DIY și comerț modern (cash & carry). Datorită dezvoltării rețelei sale naționale, marca nu a încetat să crească, chiar în timpul crizei, depășind concurenții importanți internaționali.

BITDEFENDER

Cu o valoare de 118 milioane de euro, Bitdefender este unul dintre cele mai puternice mărci de tehnologie fabricate în România.

Profitând de nevoia globală de protecție în era revoluției digitale și de talentul programatorilor români, această marcă de software antivirus este considerată printre cele mai bune și mai fiabile soluții antivirus din clasamentul internațional, fiind folosită de sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *