Sari la conținut

Cat castiga un medic generalist in Franta

  • de

Veniturile unui medic de familie  in Franta

Un medic generalist sau medic de familie  asa cum noi ii spunem, câștigă între 3.930 EUR brut și 16.061 EUR brut pe lună în Franța, sau un salariu mediu de 9.996 EUR brut pe lună, înainte de plata taxelor și impozitelor care reprezintă aproximativ 60% din veniturile profesiilor liberale.

Sursa: Unasa

Pe scurt, profesia de medic generalist

Medicul generalist este medicul de familie, astăzi medicul referent care primește în primul rând toate tipurile de pacienți, indiferent de problemele lor de sănătate. Prin urmare, el practică medicina cu cunoștințe foarte vaste și coordonează îngrijirile cu alți profesioniști din domeniul sănătății, în special cu medicii specialiști către care îsi direcționează pacienții, dacă este necesar.

Profesia de medic generalist la microscop:- ce pregătire trebuie să urmeze, evolutiile sale  în profesie.
Medicul , este doctor în medicina generalista. Nu are neapărat o diplomă de specializare într-o anumită zonă terapeutică. De obicei isi practica activitatea in cabinetul sau  privat și poate face vizite la domiciliu. Este punctul de intrare al consultatiei  pentru întreaga populație și orice tip de problemă de sănătate, coordonând îngrijirile. In general are zile de consultații foarte aglomerate.

Care este salariul mediu al unui medic generalist?

Salariul mediu al unui medic generalist este de 79.200 EUR brut pe an, (sau 4.510 EUR net pe lună). Cu 96% mai mult decât salariul mediu din Franța.
La începutul unei cariere, remunerația unui medic generalist poate începe de la 33.300 EUR brut pe an, iar la sfârșitul carierei sale poate ajunge la 172.600 EUR brut pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *