Sari la conținut

Astazi 29 martie 2020 se inregistreaza peste 300 de noi cazuri de Covid-19 în România

  • de

Pana acum ,in Romania  au fost confirmate 1760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre aceste 1760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate , anunță Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea , până acum 38 de persoane diagnosticate cu virusul COVID-19, internate în spitale din spitalele de pe teritoriul tarii noastre, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire cu acest virus deosebit de periculos.

31 din totalul de 38 pacienti internati la terapie intensiva sunt in stare grava.Starea de sanatate a celorlalti este stabila,se pare.

8666 de persoane de pe teritoriul Romaniei sunt in carantina. Alte 132641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 21460 de teste, din care 1400 în unități medicale private.

În privinta situatiei cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 73 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus),astfel:

– 6 în Germania,52 in Italia ,4 în Spania, 3in Franta,2 în Namibia, 2 în Indonezia,  și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg.  De la începutul epidemiei de COVID-19  și până la acest moment, 12 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța, unul în Germania și unul în Marea Britanie, au decedat, mai arată Grupul de Comunicare Strateg.

Ultima ora:16:00 Alexandru Rafila: Cel mai probabil luni,30 martie 2020 vom depăşi 2000 de cazuri.In acest caz  vom trece la scenariul 4

Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Alexandru Rafila, ne ,indica faptul ca suntem aproape sa trecem la nivelul patru de alerta. Exista posibilitatea  ca luni să se depăşească 2000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar in acest context  se va da a patra Ordonanta militara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *