Afaceri in stare de urgenta intre Chirieac si Primaria Sectorului 4

Firmele abonate la banii publici  câștiga in continuare  contracte de la edilii Bucureștiului.

De aceasta data Primăria Sectorului 4, reprezentata legal de Dl Baluta, în parteneriat cu Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4, a atribuit miercuri un contract în valoare de 2.495.134 lei,fara TVA  firmelor Agrafics Communication şi DCNews Media Group, firma lui Bogdan Chirieac.

Când toate evenimentele publice sunt interzise prin lege, cand oamenii nu se pot strange in grupuri mai mari de trei persoane și se preconizează o recesiune economică fără precedent, contractul încheiat acum, în aceasta perioada de pandemie, are ca obiect  organizarea de evenimente.

In anunțul de atribuire a contractului nu se specifica ,când ar trebui să aibă loc întâlnirile și despre ce ar trebui să fie vorba.La intrebarea care i-a fost adresata lui Chireac  dacă cunoaște identitatea celei de-a doua firme câștigătoare, acesta a răspuns că nu.

Obiectivul general al acestei achiziţii constă în asigurarea condițiilor pentru organizarea de evenimente de lucru ale Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti și  Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4, în scopul unei bune informări a publicului pentru promovarea evenimentelor şi proiectelor derulate precum și în scopul realizării schimbului de experiență cu alte autorități publice.” conform descrierii succinte SICAP.

Contractul a fost atribuit fara licitatie electronica, iar criteriul de atribuire a fost „pretul cel mai scazut”, potrivit datelor din SEAP.
DCNews Media Group primeste 2.495.134,9 de lei, in timp ce alta societate, Agrafics Communication, primeste 2.642.984,39 de lei, ambele sume nu contin  TVA.

Acordul cadru care a fost atribuit pe 1 aprilie firmelor lui Bogdan Chireac  are un termen de executare de 24 de luni.
In SEAP se mai arata ca acordul cadru ar fi trebuit incheiat cu trei operatori, dar in final contractul a fost semnat cu doua firme.

Alti bani pentru firmele lui Chireac

In luna iunie 2019 Bogdan Chirieac a câștigat în procedura de licitație deschisă un contract în valoare între 650.000 şi 790.000 de lei  de la Ministerul Fondurilor Europene, în ultima zi de mandat a Rovanei Plumb. Atunci banii ar fi fost  pentru promovarea valorilor europene în România.

Obiectul contractului, aşa cum apare precizat în portalul achiziţiilor publice este „Servicii pentru organizarea de evenimente dedicate promovării principiilor europene şi fondurilor ESI” şi are în vedere „Promovarea valorilor europene, a beneficiilor integrării şi a transformărilor petrecute în societatea românească după momentul aderării României la UE prin materialele distribuite/ prezentările realizate în cadrul a 15 evenimente dedicate fondurilor operaţionale”.

Criteriul de atribuire a fost si de aceasta data ,cel mai bun raport calitate/pret.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *