Cerere / Declaratie pe propria raspundere plafonare energie online

Cerere / Declaratie pe propria raspundere plafonare  energie online

Milioane de români vor fi nevoiți să completeze o declaratie pe proprie raspundere pentru a beneficia de preț plafonat la energie

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a publicat un model de cerere și deasemenea si un model de declarație pe propria răspundere pe care milioane de români vor fi nevoiți să le completeze  pana la sfarsitul acestui an  pentru a beneficia de prețuri plafonate la energia electrica .

– Pentru aprox. 5 milioane de clienți casnici, prețul final facturat plafonat este de maximum 0,68 lei/kWh, şi se aplică clientilor al căror consum lunar este cuprins între 0 și 100 kWh inclusiv

– pentru aprox. 2,8 milioane de clienți casnici, prețul final facturat plafonat este de maximum 0,80 lei/kWh , pentru consumul lunar cuprins între 100,01 și 255 kWh; consumul de energie electrică cuprins între 255 și 300 kWh/lună se facturează la prețul de maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus.

În cazul în care consumul  dintr – o locuinta depășește 300 kWh/lună, atunci  întregul consum se facturează la maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, de acest plafon beneficiind cca. 0,8 milioane de clienţi casnici.

În cazul clienţilor casnici, preţul final plafonat se aplică doar la locurile de consum de domiciliu/reşedinţă, dupa cum urmeza :

- Advertisement -

– clientul  casnic cu un singur loc de consum, beneficiază automat de preţul plafonat la care se încadrează conform consumului lunar,

– clientul  casnic care are atât adresă de reşedinţă, cât şi adresă de domiciliu, poate beneficia de preţul plafonat la care se încadrează conform consumului lunar, fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reşedinţă, pe baza unei declaraţii depuse la furnizorul de energie electrică.

Cerere / Declaratie pe propria raspundere energie online

Având în vedere noile categorii de clienţi finali introduse  , care pot beneficia de preţul plafonat în urma depunerii unei cereri şi declaraţii la furnizorul de energie electrică, pentru a ușura procedura, ANRE a elaborat un model de Cerere şi un model de Declaraţie pe proprie răspundere pentru a fi folosite în relaţia cu furnizorul.

Atât Cererile, cât şi Declaraţiile pe proprie răspundere se pot depune la furnizorii de energie electrică, atât în format fizic, cât şi în format electronic.

Descarca de AICI modelul de cerere și declarație pe propria răspundere.
De AICI puteți descărca modelul de cerere plafonare energie  2022 și declarație pe proprie răspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.