Hidroelectrica-cel mai ieftin furnizor de energie

Hidroelectrica  este cel mai ieftin furnizor de energie electrica in 2022

Hidroelectrica-cel mai ieftin furnizor de energie

Trebuie să precizăm , inca de la început că, până la 31 martie 2023, prețurile la energie electrică sunt plafonate.

Ca urmare a acestei decizii, indiferent care este oferta furnizorului, nu aveți cum să plătiți mai mult decât prețul maxim plafonat (dar puteti plăti mai puțin).

Prețul maxim este de 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumatorii casnici care au avut în 2021 consum mediu lunar mai mic sau egal cu 100 kWh.

Pentru cei care au avut în 2021 un consum mediu lunar între 100 kWh și 300 KWh inclusiv, prețul maxim este de 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus.

Deci, chiar dacă furnizorul cere, de pildă, 2 lei/kWh, veți plăti, după caz, tot 0,68 sau 0,8 lei pe kWh. Dacă, pe de altă parte, furnizorul are ofertă sub prețul maxim, să zicem 0,5 lei/kWh, veți plăti prețul mai mic.

De asemenea, informațiile nu sunt valabile pentru consumatorii casnici care consumă peste 300 Kwh lunar – în cazul lor, contractele și condițiile sunt diferite.

Hidroelectrica are  cea mai bună ofertă la  facturi chiar cu prețul plafonat

La fel ca în lunile trecute, Hidroelectrica are și acum cea mai bună ofertă la energie electrică. Prețul pentru București, în oferta ”Viitor Verde”, a fost  și în august de 0,69 de lei/kWh. Asadar, la un consum lunar de 100 kWh, factura este de 69 de lei.

Oferta Hidroelectrica pentru clienții care au  un consum mediu între 100 kWh și 300 kWh vine chiar la  un preț sub plafonul maxim. La un consum lunar de 150 kWh, factura la prețul maxim plafonat ar fi de 120 de lei, în vreme ce pentru un abonat Hidroelectrica, factura va fi de numai 104 lei.

Acest preț este fix  pentru o perioada de un an  pentru oricine semnează un contract nou de furnizare cu Hidroelectrica până la sfârșitul lui 2022 – sau prelungește contractul existent.

Hidroelectrica-cel mai ieftin furnizor de energie in 2022

OFERTA VIITOR VERDE:

– 0,25253 lei/KWh (include componenta de achizitie a energiei electrice, inclusiv tariful de transport – componenta de introducere a energiei electrice in retea si componenta de furnizare)

Pretul energiei active pentru o perioada contractuala de 12 luni: 0,250 lei/KWh (valabil pentru contractele incheiate pana la 31.12.2022);

unei solicitari de oferta, de modificare a unui contract sau a altui tip de solicitare referitoare la activitatea de furnizare energie electrica se va utiliza PORTALUL CLIENT HIDROELECTRICA, sectiunea Solicitari, sau telefonic, prin intermediul serviciului de Call Center la numerele de telefon 021 9834, 021 9861, precum si canalele alternative prezentate in GHID INREGISTRARE SOLICITARI, utilizand formularul de solicitare.

Pentru schimbarea furnizorului unui loc de consum, clientul final are dreptul de a denunta unilateral contractul de furnizare, cu respectarea conditiilor contractuale si cu obligatia de a transmite furnizorului de energie electrica si operatorului de retea o notificare in acest sens prin intermediului noului furnizor pe care-l imputerniceste sa informeze vechiul furnizor de energie cu privire la inceperea procesului de schimbare a furnizorului completata in conformitate cu prevederile Ordinului 234/2019.

Pasii de urmat in procesul de schimbare a furnizorului de energie electrica pentru clientii casnici incadrati la EXCEPTII, precum Asociatiile de Proprietari, sau care detin:

-Carte de identitate provizorie

-Pasaport

-Buletin de identitate (model vechi)

-Locuri de consum noi pentru care nu exista contract de furnizare energie electrica semnat cu un alt furnizor

Pasul 1

Clientul final are obligatia de a transmite furnizorului nou cel putin urmatoarele date:

  • Cererea de incheiere a contractului de furnizare, completata in totalitate;
  • Copia actului de identitate provizoriu, pașaportului sau buletinului de identitate al solicitantului/a persoanei împuternicite să semneze contractul;
  • Copia tuturor paginilor ultimei (penultimei) facturi de energie electrica sau copia Certificatului de Racordare emis de operatorul de distributie în cazul în care pentru locul de consum nu exista incheiat nici un contract de furnizare a energiei electrice (instalatie noua);
  • Declarație pe propria răspundere – drept locativ, completata in totalitate; in cazul in care aveti mai multe locuri de consum, se va completa cate o declaratie pentru fiecare dintre acestea
  • Declaratie pe propria raspundere pentru Asociatiile de Proprietari

Hidroelectrica -cel mai ieftin furnizor de energie

Pasii necesari pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare a energiei electrice produse si livrate in retea pentru PROSUMATORI:

Pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare a energiei electrice produse si livrate in retea intre dumneavoastra (prosumatorul/vanzatorul) si noi (furnizorul/cumparatorul) trebuie sa ne transmiteti la adresa prosumator@hidroelectrica.ro certificatul de racordare obtinut de la operatorul de distributie dupa racordarea locului de producere.

Contractul poate fi incheiat doar cu furnizorul cu care aveti deja contract pentru energia pe care o consumati, iar valabilitatea acestuia este cel mult egala cu cea a contractului de consum existent.

Cantitatile lunare prognozate sa fie livrate in retea se stabilesc la semnarea contractului de vanzare-cumparare.

Ce alți furnizori au oferte avantajoase la energie electrică

Pe locul 2 în clasamentul pe luna august, este oferta concurențială RCS & RDS, de 1,53 lei/kWh, la fel ca și în iulie. Este important de precizat că în cazul ofertei RCS & RDS termenul de plată este de numai 10 zile. Fără plafonare, o factură de 150 kWh va ajunge la 230 de lei.

Următoarea ofertă, după preț, este cea a Electrica Furnizare, cu 1,69 lei/kWh, apoi cele ale Enel Energie și Enel Energie Muntenia, cu 1,92 lei/kWh. Acestea sunt oferte pentru serviciul universal.

CITESTE SI: Pret kw Enel 2022-2023, contact , sesizari

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.