Pret pompă de căldură

Cât costă o pompă de căldură? – Pret pompă de căldură

În acest articol :

 • Cât costă o pompă de căldură? Pret in functie de tipuri
 • Care este costul instalării unei pompe de căldură?
 • Care este costul întreținerii?
 • Avantaje
 • Dezavantaje
 • Ajutor  financiar pentru instalarea unei pompe de căldură
 • Este pompa de căldură rentabilă ?

Pret pompă de căldură

Pompa de căldură este din ce în ce mai răspândită, atât printre  ​​construcțiile noi , cât și în renovare. 

Tarifele variază în funcție de tipul de pompă de căldură ales. Prețul unei pompe de căldură aer-apă este mult mai mare decât cel al unei pompe de căldură aer-aer. Preturile variaza de la  6.000 EUR până la 9.000 EUR pentru o pompă de căldură aer-aer și între 9.000 EUR și 16.000 EUR pentru o pompă de căldură aer-apă. 

La rândul ei, pompa de căldură geotermală costă între 10.000 și 20.000 de euro. Descoperiți în acest articol, costurile detaliate pentru achiziție, instalare, întreținere și utilizare. Vă vorbim și despre ajutorul de stat în 2022.

Cât costă o pompă de căldură? Costul in functie de tipuri

Pret pompă de căldură

Pentru o casa de 100 m² , pretul unei pompe de caldura este in medie intre 6.000 si 16.000 € . Costul variaza in functie de tipul de echipament: pompa de caldura aer-apa, aer-aer, geotermala, reversibila sau nu . O pompa de caldura reversibila are avantajul de a putea servi drept aer conditionat vara .

Prețul mediu al unei pompe de căldură aer-aer, instalație inclusă, este între 6.000 € și 9.000 €. Pe de altă parte, costul de așteptat pentru o pompă de căldură aer-apă variază între 9.000 și 16.000 €. Pentru o pompă de căldură geotermală, aceasta va costa în medie între 10.000 și 20.000 de euro.

Pompe de căldură: preț și tip -ret pompă de căldură 

Există, așadar, diferențe semnificative de preț între pompele de căldură aerotermale (aer-aer, aer-apă) și pompele de căldură geotermale (apă subterană, apă-apă) deoarece acestea din urmă sunt mai complexe de instalat și oferă performanțe mai bune.

Tipuri de pompe de căldură

Pret mediu fara montaj

Pret mediu – montaj inclus

 Cost de întreținere  Costul anual de utilizare într-o casă de 100 m2

Pompă de căldură aer-aer

De la 3.100 € la 8.200 €

Între 6.000 € și 9.000 €

150 – 250 € Aproximativ 5.000 kWh de energie,
adică 870 de euro la tariful albastru al EDF în 2022, ca opțiune de bază

Pompa de caldura aer-apa

De la 6.200 € la 13.000 €

Între 7.000 € și 16.000 €

Aproximativ 5000 kWh de energie

Adică 870 de euro la tariful reglementat, Tariful Albastru EDF în 2022 ca opțiune de bază

Pompă de căldură sol-apă sau apă-apă

De la 7.300 € la 16.500 €

Între 10.000 € și 18.000 € pentru o pompă de căldură cu senzori orizontali

Între 15.000 EUR și 20.000 EUR pentru o pompă de căldură cu senzori verticali (cu 1 sau mai multe foraje)

Aproximativ 3.500 kWh de energie electrică pe an

Adică 609 euro la tariful reglementat, tariful albastru EDF în 2022 ca opțiune de bază

Unele mărci pot afișa prețuri mai mari decât altele. Pentru informații, cei mai cunoscuți producători sunt Atlantic, Daikin și Mitsubishi. Costul unei pompe de căldură variază și în funcție de zona de încălzit și de specificul (amenajarea camerelor, pardoseli etc.) casei tale .


Instalați pompa de căldură la cel mai bun preț comparând mai multe oferte de la profesioniști!

Care este costul instalării unei pompe de căldură? –  Pret pompă de căldură 

Este necesar să apelați la un  profesionist pentru instalarea unei pompe de căldură . Costul forței de muncă poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de tipul de PAC pe care l-ați ales:

 • Costul  instalării unei pompe de căldură  este de aproximativ  4.000 EUR ;
 • Ajunge la mai puțin de  2.000 de euro  pentru cele mai simple instalații ;
 • Poate depăși  6.500 de euro  pentru  cele mai complexe instalații .

Care este costul întreținerii?

Întreținerea unei pompe de căldură de către un  profesionist calificat  este insistent recomandată, cel puțin o dată pe an, pentru a garanta performanța încălzirii și a aerului condiționat .

👉Notă:
Conform prevederilor legale, un control al etanșeității circuitului de încălzire și al absenței scurgerilor de agent frigorific trebuie efectuat cel puțin o dată la 2 ani pentru pompele de căldură a căror putere este între 4 și 70 kW .

În ceea ce privește pompele de căldură geotermale, profesionistul va fi responsabil în special de înlocuirea agentului frigorific, cel puțin o dată la 5 ani , astfel încât pompa de căldură să poată menține un nivel optim de performanță.

O pompă de căldură bine întreținută nu vă va face să consumați excesiv deoarece filtrele sunt înfundate! Pretul unui contract de intretinere pentru o pompa de caldura este intre 150 si 250 € pe an . 

Avantaje

Pompa de caldura  are mai multe avantaje: care sunt acestea?

O incalzire ecologica

Pompa de căldură este un încălzitor care funcționează cu energie regenerabilă . Prin urmare, reduce amprenta de carbon a locuinței în comparație cu un cazan pe gaz sau ulei.

Incalzire economica

Desigur, dotarea casei sau apartamentului cu o pompă de căldură reprezintă o anumită investiție, dar, în schimb, obții economii de energie care sunt departe de a fi neglijabile! Inginerii de încălzire estimează în medie că veți putea împărți factura  anuală la încălzire la 3 . Într-adevăr, prin instalarea unei pompe de căldură, o gospodărie își poate reduce factura la încălzire cu până la 75%  , alegând să înlocuiască un cazan pe ulei cu o pompă de căldură .

Bunuri imobiliare de valoare

Optând pentru un dispozitiv de încălzire eficient, eficiența energetică a proprietății poate fi îmbunătățită. Dacă doriți să vindeți proprietatea, acesta este un argument puternic. Potrivit unui studiu realizat de Seloger.com, 87% dintre cumpărători acordă atenție performanței unei locuințe înainte de a cumpăra.

Dezavantaje

Pompa de caldura  arată anumite limite. Care sunt ?

Un dispozitiv zgomotos

Unitatea exterioară a pompei de căldură poate genera zgomot. Trebuie avut grijă ca acesta să fie instalat în așa fel încât să nu deranjeze ocupanții unității de cazare sau vecinii.

Un dispozitiv nepotrivit regiunilor reci

Performanța pompei de căldură  depinde de climatul exterior. Pe vreme foarte rece, modelele aerotermale vor fi mai puțin eficiente. Va fi necesar să se completeze cu o încălzire auxiliară în acest caz. Cu toate acestea, modelele geotermale sunt puțin afectate de temperaturile foarte scăzute.

Ajutor pentru instalarea unei pompe de căldură în 2022

Pompa de căldură este unul dintre sistemele de încălzire care  utilizează energii regenerabile, cum ar fi soba pe lemne sau încălzitorul solar de apă . Guvernul încurajează în special instalarea sa în renovare pentru a reduce consumul de energie al locuințelor franceze și a pune capăt, treptat, locuințelor consumatoare de energie.  

Cu toate acestea, nu toate  pompele de căldură  au aceleași  avantaje . Astfel, veți avea dreptul la multe ajutoare pentru instalarea unei pompe de căldură aer-apă, apă subterană sau chiar apă-apă. Pe lângă încălzire, aceste modele au și avantajul de a produce apă caldă menajeră . Pe de altă parte, pompa de  căldură aer-aer este puțin subvenționată , deoarece este considerată a fi mai puțin eficientă.  

Te-ai hotărât să înlocuiești centrala veche?

Aflați ce ajutor financiar este posibil sa obtineti în funcție de pompa de căldură aleasă.

Este pompa de căldură rentabilă ? 

Deși este costisitoare de achiziționat, o pompă de căldură vă permite să reduceți semnificativ costurile cu energia . Pentru ca investitia ta sa fie profitabila, locuinta ta trebuie sa fie bine izolata si sa nu sufere de pierderi de caldura pentru a optimiza performantele pompei de caldura.

💡 Bine de știut:
Durata de viață  a unei pompe de căldură este în medie între 15 și 20 de ani .

 • Pompă de căldură aer-aer : aerul exterior servește drept energie liberă. Puteți consuma cu până la 35% mai puțină energie electrică . Prin urmare, profitabilitatea investiției se realizează în general în mai puțin de 10 ani.
 • Pompă de căldură aer-apă  : îți vei reduce facturile la energie cu aproximativ 900 EUR pe an! În doar 6 sau 7 ani costul  instalării pompei de căldură va fi rambursat ! Acest dispozitiv este total silentios, clasa A la A+++ , si chiar mai economic daca optati pentru tehnologia Inverter.
 • Pompă de căldură geotermală : mai scumpă de cumpărat, te face să realizezi economii de energie foarte semnificative cu eficiența sa imbatabilă ! Astfel, cu ajutorul financiar asociat acestui tip de echipamente, vă puteți aștepta la profitabilitate încă de la 5 ani  de la instalarea acestuia.

 

😉   Luați în considerare izolarea!

Pentru a reduce facturile la încălzire , luați în considerare mai întâi izolarea înainte de a vă schimba sistemul de încălzire. Vei reduce aportul necesar de căldură al casei! Începeți cu izolarea mansardei  apoi continuați cu izolarea pereților și ferestrelor .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.